MX World

18/09/2018 10:22 - geplaatst door Stingray

Het verwachtingspatroon - en daar hoopte ook gans Zeeland en bij uitbreiding Nederland op - was dat Nancy van de Ven voordeel zou halen in de GP van Assen. Feit is dat Nancy tweede werd. Maar haar rechtstreekse rivale voor de titel, Kiara Fontanesi, slaagde er wel in om de GP te winnen en om de voorsprong naar 8 punten te liften. Terwijl we ook Larissa Papenmeier niet uit het oog mogen verliezen. De Duitse kan eventueel de derde hond in het WK-spel worden.

Thor!

Papenmeier zette zelfs de toon in de eerste manche voor Fontanesi en de verbluffende  veterane Steffie Laier. van de Ven stootte snel door naar de vierde plaats en kreeg het dan aan de stok met Amandine Verstappen. Kwasi tegelijkertijd viel ook Papenmeier naar de negende plaats terug en zette Fontanesi zich als leidster door. Ze won voor Laier, van de Ven, Verstappen en Nathalie Kane.

van de Ven ging pas als zesde aan in de slotreeks. Voorop opnieuw Papenmeier, Verstappen,  Laier, Fontanesi en Lynn Dam. Fontanesi pakte gelijk Laier en Verstappen in en veroverde vervolgens de leiding op Papenmeier. En die zou opnieuw in de fout gaan. Nancy had ondertussen wel begrepen dat hier de wereldtitel op het spel stond. Ze deed wat ze kon, werd tweede maar raakte niet meer bij Fontanesi. Ze werd ook tweede in de eindstand voor Laier. Dat kostte Verstappen wel haar eerste podiumplaats van het seizoen. 

Op naar Imola, dat de beste daar mag winnen.