MX World

23/09/2018 17:24 - geplaatst door Stingray

Het zag er gisteren en vanmorgen niet goed uit voor België en Nederland. Willemsen-Bax crashten. Bax-Stupelis reden de motor kapot. Dierckens-Rostingt  kregen pech, voorleer er een meter gereden was. Mar de Nederlanders konden zich herpakken en wonnen alle reeksen. Bij de Belgen daarentegen liep het deze morgen een tweede keer fout voor Dierckens. Die konden zelfs niet meer starten nadat ze zwaar ten val kwamen en Arne zelfs gekwetst werd aan het been. België kon zodoende nooit meer aan vijf resultaten geraken..... Zie HIER de beelden van de crash....

De reeksen werden gedomineerd door Nederland, met een een-twee voor Bax-Stupelis en Willemsen Bax. Vanluchene-van denbogaart werden vijfde. Hemans-Musset wonnen reeks twee, met Willemsen-Bax op een solide zesde plaats. Sanders-Haller, het eenzame Belgische duo deed wat ze moesten en werden vijfde.

In de slotreeks dan toch twee Belgische spannen aan de start. Tegen Hermans-Musset was niks te beginnen.  Het oranje feestje werd compleet gemaakt door Bax-Stupelis die tweede werden. De Belgen waren dit keer goed mee met een derde plaats voor Sanders-Haller……. maar om de Deense tragedie nog erger te maken kwamen Vanluchene-van den Bogaart niet door in de slotreeks. Ze kregen vroeg motorpech.

Bij de Quads gingen de reekszges naar José Guerra en Chad Wienen (2). Davy De Cuyper werd een keer zevende.

Zijspannen: 1. Nederland, 2. Letland, 3. Frankrijk.

Quads: 1. USA, 2. Nederland, 3. Frankrijk.

Foto: Hermans-Musset wonnen hun beide reeksen.