MX World

06/10/2018 18:12 - geplaatst door Stingray

In Buchanan wordt er ondertussen gereden. Vooraf werd de startvolgorde bepaald. België lootte daarin slecht. Maar of dat veel belang heeft...

In de MXGP-klasse zette Jeffrey Herlings meteen de toon. Hij realiseerde de snelste tijd voor Antonio Caïroli en Clement Desalle.

In de MX2 was Dylan Ferrandis snelelr dan Calvin Vlaanderen en Hunter Lawrence. Jago Geerts klokte af als elfde.

In de open klasse bleek Max Anstie het snelst gereden te hebben. Dat gebeurde voor een sterke Glenn Coldenhof en onze Jeremy Van Horebeek (foto). Voor de Britten hadden Tommy Searle (5de) en Ben Watson (4de) ook al een prima training gereden.

Spelen de tuisrijders verstoppertje? Eli Tomac werd tiende, Aaron Plessinger negende en Justin Barcia, de laagst gekwoteerde thuisrijder werd vierde. Duitsland start goed met een vierde plaats voor Roczen, een zevende voor Henri Jacobi en een vijfde voor Max Nagl. Frankrijk zag Paulin zesde worden en Jordi Tixier deed het prima met een zevende plaats in zijn poule.

Het is maar een training, maar toch wil iedereen zijn beste voetje voor zetten.