MX World

06/10/2018 20:07 - geplaatst door Stingray

Beklemmender kon de MXoN niet beginnen voor België en Nederland. In de start van de MXGP reeks ging Jeffrey Herlings onderuit. Clement Desalle kon hem niet ontwijken en lag er bij. Met de holeshot van Antonio Caïroli voor  Ken Roczen lag de reeksuitslag vast. Desalle kon snel aanzetten en in een mum van tijd terug naar de top tien rijden. Er zat nog meer in, maar hij kwam ten val met een gedubbeld rijder. Wiens fout? Niemands fout, Clement viel. Hij zou een paar plaatsen verliezen, niks dramatisch, al was Herlings hem als een wervelwind gepasseerd. Helaas, een dikke ronde verder stond Desalle geparkeerd met een kapotte Kawasaki. Herlings was ondertussen een show aan het  opvoeren. Reed na zijn val even de pits in om wat recht te laten zetten. Ging dan  terug de baan op. Gelukkig volgde de camera de Nederlander. Die sneed als een warm mes door de zachte boter. Herlings zocht geen ideale lijnen, hij vond ze ter plekke uit. Ondertussen was Butron (lang derde) tot de orde geroepen door Gauthier Pualin, Tommy Searle en Eli Tomac. Tot het ook mis ging voor Tomac, Kawasaki stuk, ook voor hem. Caïroli won met dik 20 seconcen voor op Rocze. Even verderop volgden Herlings, schitterend derde geworden voor Paulin en Searle. Er mag nu voor de Belgen niks meer mislopen voor Geerts en Van Horebeek. Ook niet voor Plessinger en Barcia. Het zou wat zijn mocht de B-finale morgen een duel België-USA te zien geven. Maar zover zijn we nog niet. We houden U op de hoogte.