MX World

08/10/2018 11:22 - geplaatst door Stingray

Letland is de grote overwinnaar geworden van de Toekomstbeker in Baiseux. Zij wonnen het over-all landenklassement. Individuele eindoverwinningen waren er voor Mikkel Haarup (Open), Constantin Piller (85) en Janis-Markus Reisulis op de 65 cc.

Een Belg stond er op het podium: Paco Destercq werd derde in de 85 cc.

Ziet Thor!

Twee reeksen voor de 65 cc, beiden op naam gebracht door Janis-Markus Reisulis. De strijd om de tweede plaats ging tussen Saku Mansikkamäki en Markus Ozolius.  De slotreeks bracht zilver voor Saku. Jarno Goossens was de beste Belg op 11.

Letland won de landenklassering  voor de Finnen en de Esten. België 2 werd vijfde, België 1 tiende.

De Duitse belofte Constantin Piller zette een mooie reeks neer in de 85 cc: 1 - 3 - 2. Edvards Bidzans won de tweede reeks. Met  daarbij nog een tweede en vierde plaats was hij zeker van het zilver. Rainio Sampo wonde slotreeks, maar de regelmatige Paco Destercq (3 - 4 - 3) kon een betere eindresultaat voor leggen. 

De zege van Piller legde ook de landenklassering vast voor Duitsland. Ze wonnen voor België (Destercq-Lucas Coenen-Yoran Moens) en  Letland. België 2 werd elfde.

Ierland won verrassend het landenklassement bij de Open klasse. Ze wonnen voor Denemarken en Frankrijk. België 2 werd zesde, het eerste team kende te veel pech maa finishte toch als zevende. 

Individueel viel er niks te beginnen tegen Mikkel Haarup. Drie reeksen op rij gaf hij een visitekaartje af. Michael Ellis haperde wat in de eerste reeks, maar verruilde later zijn zesde plaats voor een tweede en een derde.  Yann Crnjanksi zou derde worden. Onze beste man was Gordano Natale op de zevende plaats, net voor Tim Louis.