MX World

13/10/2018 10:30 - geplaatst door Stingray

Vrijdagavond, 12 oktober gaat alweer de geschiedenis is als de dag dat MCLB-VJMO de koppen bij elkaar stak met het zicht op het nieuwe seizoen 2019. De jaarlijkse kalendervergadering stond op het programma. Dat betekent al jaar en dag dat de voorzitters hun inrichters, nieuwe kandidaat-inrichters en sympathisanten uitnodigen in de bakermat van onze federatie, zaal Vrij Polen te Oostrozebeke. Opnieuw liep de zaal goed vol en het was dan ook met plezier dat voorzitter Willy Aper om stipt 20 uur de aanwezigen verwelkomde. Het doet iedere keer opnieuw deugd dat de eensgezindheid en samenhorigheid mag zegevieren … dat onze federaties als één grote familie de sterkte in zich dragen om er tegenaan te gaan.

Alle info PLUS de kalender onder Thor.....




OVERZICHT VOORBIJE SEIZOEN
Een overzicht betreffende het bijna voorbije seizoen 2018 kon kort samengevat worden: dat onze federaties in de lift zitten bleek uit het aantal aangesloten vergunninghouders. Met 600 aangesloten piloten en de trouwe supporters kon ieder weekend dan ook in de beste omstandigheden verlopen. Van begin tot einde was iedere organisatie er één die gezien mocht worden. Spelbrekers waren er niet met uitzondering van af en toe de weersomstandigheden maar die heeft niemand in de hand. Het is dan ook een spijtige zaak dat organisatoren af te rekenen krijgen met een weermaker die niet aan hun kant staat, dat hun geleverde werk niet tot zijn recht komt. Voor die wensen wij het allerbeste toe voor het seizoen 2019. Kleine opmerkingen, of laat het ons punten noemen die in acht dienen genomen te worden, kwamen als afsluiter van een geslaagd 2018 aan bod.

WAT BRENGT 2019?
Het is gemakkelijk te beginnen met: “Wat goed is moeten we behouden, de kleine kantjes afronden en bijwerken waar nodig”. Kort samengevat komt het erop neer dat de gangbare reglementering blijft zoals ze is. Een overzicht van deze richtlijnen werd gebracht door de secretaris die de aandacht trok op bepaalde punten. Opmerkingen konden na afloop in hun richting geschoten worden, doch deze waren miniem. De eerlijkheid en rechtlijnigheid mag dan ook als eindresultaat genoteerd worden binnen MCLB-VJMO en dat blijft ook naar de toekomst toe de basis om verder te gaan. Alleen op die manier blijven goede vrienden samen op weg gaan.

SAMENSTELLING VAN DE KALENDER
De samenstelling van de nieuwe kalender kwam aan de orde. Dat dit in een mum van tijd in kannen en kruiken was is alleen maar aan te moedigen. Secretaris Ronny Van Hauteghem kon om 21.00 de nieuwe kalender in definitieve vorm voorstellen. Getuigt daarvan niet dat het goed vertoeven is binnen onze federaties? Dat inrichters in onderlinge overeenkomst tot een wissel van data’s komen zodoende ieder gaatje ingevuld wordt is om fier op te zijn. De nieuwe organisatoren, naar de hand van de zijspanrijders, heten we van harte welkom en wensen we een prachtige start toe binnen onze federaties. Opnieuw prijken niet minder dan 35 organisaties voor MCLB op de kalender, VJMO doet het er met 1 minder omwille van de Open Eindejaarscross veruit het beste met 34 inrichtingen in 2019. Werkgelegenheid is dus ook voorzien bij MCLB-VJMO, en wat voor één? Een doordachte!  Een kalender van begin maart tot eind oktober is beperkt in weekends en bijgevolg zijn er een aantal clubs en organisaties die als eerste reserve kunnen ingeschakeld worden indien dit noodzakelijk blijkt, waarvoor dank!

TROEVEN VOOR 2019

Ook werd aangeraakt dat in het nieuwe jaar zowel VJMO als MCLB opnieuw borg staat voor een KLOKVAST uurschema. Inrichters zorgen ervoor dat tijdens de wedstrijddagen de voorbereidende werkzaamheden afgerond zijn zodoende er uitsluitend in uitzonderlijke gevallen dient opgetreden te worden en een oponthoud aan de orde is. Zowel voor piloten, toeschouwers als alle medewerkers - waarvoor kandidaten nog steeds welkom zijn en zich mogen aanbieden via het secretariaat - aan deze organisaties is dit een prioriteit die binnen onze federatie geapprecieerd wordt. Genieten van een mooie dag vol spektakel en tijdig huiswaarts kunnen keren is belangrijk.

AANVRAGEN - VERGUNNINGEN 2019
Nieuwe aanvragen voor vergunningen 2019 kunnen vanaf 1 november elektronisch gedownload worden via onze website. Vastleggen van startnummers kunnen telefonisch via het secretariaat op het nummer 055/30 14 64 (MCLB) of 054/32 81 33 (VJMO). Telkens te bereiken maandag en donderdag van 19 tot 22 uur. Ook naar 2019 kunnen we de verzekeringstarieven blijven behouden en dat in deze tijd!

En tot slot: de kalender 2019: we kregen de foto er niet op, maar volgt U dan aub DEZE link (kalender onderaan de nieuwsbrief).