MX World

30/10/2018 10:34 - geplaatst door Stingray

Albin Elowson is de winnaar van de 2018 Gotland Grand National Enduro. Die werd - altijd de week voor Allerheiligen - gereden op een militair schietveld in het plaatsje Tofta, op het eiland Gotland in de Oostzee. Volgens insiders - we zijn er niet geweest - is dit een van dieĀ  superzware enduro's, alleen al door het feit dat er meer dan 2000 rijders tegelijkertijd de start nemen. De editie 2018 was stront- en strontnat en dus episch.

Robert Kvarnstrom werd tweede en Ken Bengtsson derde. Bekender in de oren klinken wellicht Tadeusz Blazusiak (vierde), Joachim 'Jokke' Carlsson (zesde) en Nathan Watson (zestiende). Het is geleden van 2016 dat er nog een bekende winnaar was. Dat was de Noor Kenneth Gundersen. Voor hem wonnen ook Pierre-Alexandre Renet (vier keer), Josh Strang terwijl Mats Nilsson met acht overwinningen recordhouder is.

Waarom deze info over Gotland? Wel de wedstrijd maakt deel uit van de World Enduro Super Series. De laatste proef - de Red Bull Knock Out Race wordt gereden op het strand van Scheveningen, volgende week zaterdag. Er komen nog vier rijders in aanmerking voor de titel. Billy Bolt is leider, maar in theorie kunnen ook de Duitser Manuel Lettenbichler, de Spaanse rijder Josep Garcia of de Pool Taddy Blazusiak te titel nog binnen halen. Al denken we dat er een HollanderĀ  van een zege in Scheveningen ligt te dromen.

 

BLAZUSIAK, Taddy
KTM

Foto: Albin Elowson, credits: WESS.

DE start: klik HIER.

Nog een impressie: HIER.

Maar DEZE is van de WESS, waarvan de Gotland deel uitmaakt.