MX World

30/11/2018 14:15 - geplaatst door Stingray

Yamaha deelt mee dat de registratie geopend is voor de bLU cRU FIM Europabeker.

Sinds 2015 geeft Yamaha de gelegenheid aan de jonge YZ 125 cc rijders om hun weg te zoeken richting professionele motorcross. Met ingang van 2019 verbreden zij hun werkveld door de 65 en 85 cc toe te voegen. 

Lees er alles over onder Thor.

Iedere piloot die met een YZ 125, YZ85 of YZ65 deel neemt aan zijn nationale kampioenschap heeft de kans om mee te doen aan het bLU cRU verhaal. Op het einde van het seizoen zal een selectie uitgenodigd worden om deel te nemen aan de Europese Superfinale, als omkadering van de MXoN in Assen (Nederland). De drie beste YZ125-rijders uit deze superfinale - samen met nog twee wildcards - worden uitgenodigd om deel te nemen aan de bLU cRU Masterclass. Dit is een speciaal voor jongeren ontwikkelde formule, zodat ze al eens kunnen proeven hoe het leven als prof is. Bovendien genieten zij van de ervaring van de Yamaha supersterren. Dit event duurt drie dagen en omvat intensieve training en competities. Op het einde van die sessie zal er een YZ125-rijder gekozen worden om in 2020 deel uit te maken van een door Yamaha Motor Europe gesteund team. De rijders van de 65 en 85 cc krijgen concrete technische ondersteuning in het volgende seizoen.

Om deel te nemen, volg dan nauwgelet de instructies onder deze links: YZ125, YZ85 of YZ65. Teken zo snel mogelijk in. zorg dat je aan de voorwaarden voldoet en beleef de bLU cRU ervaring.