MX World

01/12/2018 00:04 - geplaatst door Stingray

Uitverkochte hall in Geneve. Groot favoriet voor de SX2-zege was de Amerikaan Cameron McAdoo. Maar hij zag Jimmy Clochet, Adrien Escoffier en nog een zestal anderen voor hem inschuiven op de ruim bemeten baan.

Vervolg? Klik Thor?

Foto JustinBrayton, FB Brayton.

Jimmy Clochet was geen partij voor Escoffier, en die trok meteen vier seconden voorsprong bij mekaar. McAdoo was goed bezig maar met nog een paar minuten te gaan zag hij Escoffier nergens voor zich uit rijden. Toch kon Cameron het verschil weg werken en een halve minuut voor het einde veroverde hij de leiding op de ritmesectie. Hij reed zo weg van Escoffier, maar hij verslikte zich in de laatste ronde. Valpartij, en dankuwel wuifde Escoffieral bij al kon hij gelukkig nog tweede worden voor Calvin Fontvielle. Julien Roussaly werd vierde en Anthony Bourdon vijfde.

Ook een adembenemend slot op de hele mooie piste n de SX1. De voorafgaande debatten werden gewonnen door Zach Osborne voor  Justin Barcia en Cole Seely voor Justin Brayton. James Stewart moest na een val via de herkansing naar he slotstuk. Daarin ging Vince Friese aan voor Avier Boog. Maar al heel snel walsten Christian Craig en Osborne naar één en twee. Ook Osborne leek naar een gemakkelijke zege te soleren. Tot Zach in de fout ging en de goed teruggekomen (vanaf de zesde plaats) Justin Brayton - de nieuwe titelhouder Australisch SX kampioenschap - de zege op vrijdag cadeua kreeg. Craig werd tweede voor Osborne, Friese en Jordi Tixier.