MX World

15/12/2018 09:41 - geplaatst door Stingray

De MCLB-piloot in de kijker is een jong talent die nog heel wat moet opsteken en veel leren. Dat beseft de jonge Thomas Messelis, aangesloten bij MC Avanti. Thomas is geboren op 15 november 2002 en dus is recent 16 jaar geworden. Hij woont in de Oude Wijnendalestraat in het West-Vlaamse Torhout. De papa is Geert Messelis en de mama  Els Lavens. Hij heeft ook nog een broer, Roben. Het vriendinnetje van Thomas luistert naar de naam van Kelsy Vander Putten. Thomas loopt school in het VTI te Torhout.
In het seizoen 2019 zal Thomas aantreden bij de Beloften mx2 op motor Kawasaki kxf 250cc 2019 met nummer 15.

We laten hem zijn crossverhaal doen onder Thor.

Credits Sven Matteeuws.


“Ik ben beginnen crossen drie jaar geleden met een Kawasaki 85cc. Ik nam deel aan de wedstrijden van Kortemark en in Tessenderlo. In het seizoen 2016 heb ik een vol seizoen gereden bij de Aspiranten Open bij VJMO op een Husqvarna. In het seizoen 2018 was mijn beste resultaat een vierde plaats. Dat gebeurde in eigen organisatie in Lichtervelde .
Volgend jaar stap ik over naar de Beloften MX2, op Kawasaki. In de winterstop ga ik elk weekend trainen  samen met Stanley Verstraete die me goeie tips mee geeft en goeie raad. Op de weekdagen ga ik fietsen en elke dinsdag fysiektraining met speciale trainer bij Krokus in Zedelgem. Normaal tijdens het seizoen kan ik niet gaan trainen, want dan moet mijn vader werken."

"Wat de toekomst brengt is een raadsel. Ik zal mijn uiterste best doen om zo goed als mogelijk te presteren en te groeien in mijn sport en hobby. Ik hoop dan ook ooit in de top te komen bij MCLB. Ik wil in elk geval, doorgroeien via de diverse categorieën, hopelijk tot bij de Internationalen. Maar er wacht nog een lange weg…. Als andere hobby sleutel ik thuis graag aan brommers en fietsen, en gaan moutainbiken samen met ‘broer Stanley Verstraete’ en vrienden van de klas”.