MX World

16/12/2018 10:14 - geplaatst door Stingray

De halve finales op de slotdag van het Frans SX-kampioenschap in de SX2 gingen naar Pierre Lozzi en Thomas Do. In de finale kon er nog van alles gebeuren voor de titel. En dat draaide daar ei zo na ook op uit. Outsider Calvin Fontvieille was de eerste leider. Hij werd meteen overruled door titelkanidaat Do. Adrien Escoffier  snapte het gevaar, maar Fontvieille bood meer weerstand dan gedacht. En zo bikkelden Adrien, Fontvieille, Julien Roussaly en Pierre Lozzi voor de ereplaatsen. Het was bibberen voor Escoffier die uiteindelijk pas vierde werd. Winnaar Thomas Do strandde zo op twee punten van de titel. In de zaterdagstand ging hij Lozzi en Roussaly vooraf. 

In de SX1 wonnen Greg Aranda en Cédric Soubeyras hun halve finales. In de laatste ontmoeting van het seizoen ging Xavier Boog met de holeshot aan de haal, gevolgd door Valentin Teillet. Maar al heel snel kwamen Aranda en Soubeyras op zetten. Eens op de tweede plaats drong Soubeyras niet eens meer aan. Aranda won voor Soubeyras, Teillet en Boog. Soubeyras wint het kampioenschap voor Arandag en Teillet. 

Credtis Soubeyras: FB Soubeyras NN