MX World

16/12/2018 14:37 - geplaatst door Stingray

Afgelopen zaterdag - gisteren dus - zag het wel heel oranje op de Heeserbergen. Het BeTeMo-team had voor de eerste keer verzamelen geblazen. Op wat we zagen en hoorden konden we al een eerst balans op maken voor 2019.

Meer onder Thor.

Credits: BeTeMo FB.


BeTeMo voorzitter Vic Hendrickx: "Het is de bedoeling dat weer weer om en bij de 20 rijders zullen ondersteunen. He verloop onder onze piloten is niet zo groot, dus dat komt allemala in orde. Enkel Dieter Vromans kiest volgend seizoen voor een ander parcours. Dat maakt dat we een plaats vrij hadden bij de Inters MX2. Die plaats zal worden ingevuld door Greg Smets. Greg zal alle VLM-proeven rijden op de MX2, en zal ondersteund worden door Jurgen Bijnens."

De rest van de Interklasse is een voortzetting van de succesformule van 2018: kampioen Jens Van Meer en Wouter Van Massenhoven zijn blijvers in de MX1. Darbij komen ook nog Kevin Schellens en Bram Schoepen. Ook Jurgen Bijnens - pas geopereerd aan de knie - en Sven Breugelmans pikken nog hun wedstrijd mee. De andere rijders komen uit in zoveel klassen als mogelijk. We schatten dat BeTeMo vroeg in februari het team formeel zal voor stellen.

Maar er ligt nu al werk op de plank.  BeTeMo organiseert met Oudejaarsavond de traditionele Strikskesparty in de Bemdhal. En op 19 januari is er dat tweede grote event, de Snowparty. Ook die wordt georganiseerd in de Bemdhal. Mooie locatie én voldoende parking maakt deze locatie zeer geschikt.

Over de wedstrijden die BeTeMo zal organiseren is nog niet alles duidelijk. 

"We beginnen er aan op 23 en 24 februari in Lommel. Dat wordt een organisatie voor JMS, VLM en BMB. Het zou kunnen dat dit voor de BMB de eerste BK-proef is. Internationaal staan we enkel tegenover Lacapelle-Marival.  Maar die wedstrijd zou pas een week voor de MXGP van Argentinië zijn. Wie weet wie er allemaal kiest voor een cross dichter bij huis. Maar da's koffiedik kijken. We gaan in de loop van het jaar nog wel enkele wedstrijden organiseren. Maar meer daarover later."