MX World

22/12/2018 11:21 - geplaatst door Stingray

Vandaag een update over de situatie van Glenn Coldenhoff.  Zoals geweten is Glenn afgelopen vrijdag hard ten val gekomen in Lommel. Om alle mogelijke verdere risico’s zo beperkt mogelijk te houden werden de hulpdiensten maximaal opgeroepen zodat Glenn de beste service kon krijgen.
Na een eerste evaluatie in het ziekenhuis te Overpelt werd Glenn op zijn expliciete vraag overgebracht naar het ziekenhuis te Herentals waar de groep rond Dr. Claes hem verder heeft onderzocht. Glenn heeft op dinsdag het ziekenhuis in Herentals mogen verlaten. Begin januari moet hij op controle.

Tim Mathys (Standing construct KTM): "Al bij al, het was immers een flinke crash, is Glenn er goed van af gekomen en mede dankzij het feit dat hij zo fit en lenig is werd erger vermeden. Concreet heeft Glenn 3 wervels met een compressiebreuk, is zijn ruggenmerg door de impact gekneusd geraakt en heeft hij ook een fractuur in zijn pols opgelopen.
Momenteel dient hij het rustig aan te doen en zou middels een rug- en nekbrace in combinatie met de noodzakelijke genezingstijd hij terug helemaal de oude worden. 
De eerste grand prix op 03 maart 2019 in Argentinië zou geen enkel probleem mogen vormen."