MX World

24/12/2018 09:16 - geplaatst door Stingray

De gebroeders Coenen zijn wellicht nog niet algemeen bekend in België. Dat komt omdat de crossende zonen van Rafaël Coenen resoluut voor de internationale aanpak kozen. Hoewel piepjong rotsen de Coenen's de Europese circuits af. Bovendien blijkt dat ook te werken want ze werden opgemerkt door Grizzly Yamaha. Zodanig zelfs dat ze in het team 2019 werden opgenomen naast de Brit Ashton Boughen, Jayson van Drunen en Charlie van Nieuwland, alle drie jeugdrijdertjes.

Het verhaal onder Thor, de foto's komen ven MXpics Grietje.

Die internationale aanpak zal ook volgend seizoen blijven gelden.

Na afgelopen seizoen in de 65cc-klasse actief te zijn geweest als officially supported Yamaha Team, breidt het Grizzly Yamaha Junior Team in 2019 haar activiteiten uit naar de 85cc-klasse. Het team zal op de nieuwe Yamaha YZ85 uitkomen met de getalenteerde Belgische broers Coenen, die de kleuren van het team zullen verdedigen in het EMX85-, ADAC, en Dutch Masters Kampioenschap.

Met de toevoeging van de tweeling Lucas en Sacha Coenen (12) completeert het team de line-up waar ook vertrouwde gezichten Ashton Boughen (UK, EMX65), Jayson van Drunen (NED, EMX65) en Charlie van Nieuwland (NED, EMX85) deel van uitmaken.
Met de keuze voor Sacha en Lucas haalt het Grizzly Yamaha Junior Team twee kanshebbers in alle grote wedstrijden in huis. Lucas, die in 2016 Nederlands Kampioen 65cc KW werd, heeft in 2018 al fraaie dingen laten zien op de 85cc, en wist in het sterk bezette ADAC-kampioenschap al een manche 2e te worden. Sacha heeft het grootse gedeelte van het afgelopen seizoen vanwege zijn bescheiden postuur met zijn kleine wielen tegen de grote wielen moeten strijden. Tegen het einde van het seizoen heeft hij de overstap naar de grote wielen gemaakt, waarbij hij onder andere in de Coupe de l’Avenir een ijzersterke indruk achterliet. De overeenkomst met beide rijders heeft de duur van 2 jaar.

Richard de Beer, Grizzly Yamaha Junior Team technical director:
“Als team volgen we beide jongens al enkele jaren, en hoewel Lucas en Sacha ieder hun eigen stijl hebben, ben ik altijd erg van beiden gecharmeerd geweest. Ze zijn op relatief vroege leeftijd overgestapt naar de 85 GW, en hebben de afgelopen jaren enorme stappen gezet. Lucas zijn 2e plek in de ADAC springt natuurlijk erg in het oog, maar ook Sacha heeft met zijn kleine wielen echt indruk op me gemaakt. Dat we ons YZ85 hoofdstuk gaan aanvangen met deze beide mannen, doet me enorm uitkijken naar het nieuwe seizoen, waarin we echt een fraaie line-up hebben.”

Bas Gal, Grizzly Yamaha Junior Team Manager
“Nadat we afgelopen seizoen voor Yamaha Motor Europe de YZ65 in de EMX-series hebben laten debuteren en in het ONK een mooie 3e plaats hebben behaald met Jayson van Drunen, zullen we met het Grizzly Yamaha Junior Team volgend jaar ook de YZ85 onder onze hoede nemen. In nauw overleg met Yamaha zijn we gekomen tot de keuze voor Lucas en Sacha, die niet alleen komend seizoen, maar zeker ook voor de langere termijn erg veel potentie hebben. We zijn ervan overtuigd dat de jongens met de steun van het team op de YZ85 de resultaten kunnen behalen waar we samen naar op zoek zijn, en we kijken dan ook erg uit naar 2019. “

Het Grizzly Yamaha Junior Team wordt ondersteund door:
Yamaha Racing, Yamalube, GYTR, Oakley, Arai Helmets Europe, Gaerne, MVD Racewear, INDG, Swaans Beton, Galvin, Brabant AG Industrie, Twin Air, Dunlop, Propegs. #bLUcRU #VictorYZone.