MX World

25/12/2018 20:40 - geplaatst door Stingray

De motorcrossliefhebber zal in deze dagen zeker wel eens zijn gedachten hebben laten gaan naar Stefan Everts. Uit het persbericht dat vandaag werd verspreid blijkt dat er toch een straaltje zonnelicht begint te schijnen aan het einde van de tunnel.

Zie verder onder Thor...…

Het persbericht: Het gaat steeds beter met Stefan Everts. De tienvoudige wereldkampioen motorcross, die begin december door malaria werd getroffen en een tijdje in kritieke toestand lag, blijft stappen vooruit zetten.

Everts is gisteren immers gestart met de (fysieke) revalidatie. Hij komt al uit bed en kan al een beetje wandelen. ‘The Legend’ ligt wel nog steeds op de afdeling intensieve zorgen van het Universitaire Ziekenhuis in Leuven. Afgelopen week onderging hij er tal van onderzoeken. Daaruit blijkt dat noch zijn hersenen, noch zijn organen blijvende schade hebben opgelopen door de malaria-aanval. Hoe lang Stefan nog op intensieve moet blijven en hoe lang zijn revalidatie zal duren, is nog onduidelijk.
Everts liep de malaria midden november op in Congo, waar hij aan een liefdadigheidswedstrijd deelnam. Begin december brak de malaria uit en werd hij meteen opgenomen in het ziekenhuis van Hasselt, waarna hij naar het UZ in Leuven werd overgebracht.
Everts beseft nu, na een goed gesprek met de professoren in Leuven, dat hij door het oog van de naald is gekropen.

“Dat ik er nog ben, is dan ook mijn mooiste kerstcadeau”, laat hij weten.

Stefan en zijn familie willen alle mensen bedanken voor de enorme steun die ze de voorbije weken kregen en wensen iedereen een vrolijk Kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar. Bij nieuwe ontwikkelingen zal de familie - die zich nu helemaal op de revalidatie van Stefan wil focussen - opnieuw via een persbericht communiceren.