MX World

28/12/2018 19:28 - geplaatst door Stingray

Vanaf 2019 kiest KTM Diga Junior Racing voor de oliën en onderhoudsproducten van Denicol. Hierdoor zullen Kay Karssemakers, Emil Weckman, Mathéo Miot, Emil Jönrup en Avrie Berry beroep kunnen doen op de bewezen kwaliteit van het Belgische topmerk.

Meer onder Thor.....

Vreemd is dat de naam Denicol voornamelijk goed gekend ( en goed aangeschreven staat) in de motorcross. Maar het volledig Belgische bedrijf Denicol heeft bovendien een ruim productgamma voor landbouw, industrie en de auto- en vrachtwagensector.

Motorcross dus. 

In de prijzenkast van Denicol prijken verschillende wereldtitels (o.a. met Joël Smets en Tony Cairoli) zowel in de verschillende individuele klassen als in de sidecarcross. Bovendien kende Denicol al heel wat succes in combinatie met KTM motoren. Het merk met het rode logo was in het verleden al leverancier van het KTM 500cc fabrieksteam, STR-KTM, Ice one Racing en meer recent Standing Construct KTM.

Dirk Saelen, teammanager KTM Diga Junior Racing: “We zijn erg fier op deze samenwerking met een grote naam als Denicol! Het niveau van de teams die in het verleden al voor Denicol kozen, spreekt boekdelen over de kwaliteit van hun producten. Ze hebben een perfect assortiment aan smeermiddelen om aan de hoogste eisen van competitie te voldoen zowel voor tweetakt als viertakt. Ook de nabijheid is uiteraard een troef. We kijken er naar uit samen topprestaties te leveren!”

Robin Vermeiren, CEO Denicol lubricants: “Ik volg KTM Diga Junior Racing al een hele tijd. Ze zijn succesvol geweest in zowat alle klassen waarin ze hebben deelgenomen. Hun filosofie om als internationaal ontwikkelingsteam jong talent zo professioneel mogelijk te begeleiden, sprak ons enorm aan. Van de rijders over de omkadering tot het technische niveau en hun nieuwe werkplaats, het plaatje klopt gewoon! We vinden het als Denicol daarnaast ook heel belangrijk dat jonge rijders kennis maken met onze producten.”