MX World

28/12/2018 19:35 - geplaatst door Stingray

F4E Racing KTM is trots om de complete teamsamenstelling voor 2019 aan te kondigen. De Brit Eddie Wade en de Spanjaard Guillem Farres sluiten zich aan bij Mario Lucas in het fabrieksondersteunde KTM team.

Voormalig EMX250 vicekampioen Damon Graulus zal de rijders bijstaan in alle aspecten van hun voorbereiding.

Credits: MXshoot.

Lees alles onder Thor.


F4E Racing KTM is trots om de complete teamsamenstelling voor 2019 aan te kondigen. De Brit Eddie Wade en de Spanjaard Guillem Farres sluiten zich aan bij Mario Lucas in het fabrieksondersteunde KTM team. Voormalig EMX250 vicekampioen Damon Graulus zal de rijders bijstaan in alle aspecten van hun voorbereiding.

Mario Lucas, de regerende Spaanse 125cc kampioen, maakt voor 2019 de overstap naar de EMX250. De KTM rijder scoorde dit jaar zijn eerste EMX podium in Valkenswaard en is vastberaden om de stijgende lijn van zijn eerste internationale seizoen door te trekken. Lucas heeft al een positief kwartliter debuut achter de rug in de Supercross van Barcelona waar hij derde werd in de MX2.

Eddie Jay Wade is een 15-jarig talent uit Los Gallardos, dicht bij het Spaanse Almeria. Eddie, die perfect tweetalig is, rijdt onder de Britse vlag en heeft al een 85cc wereldtitel op zijn palmares. De 85cc wereldkampioen van Estland in 2017 kende een wisselvallig debuutjaar in de EMX125. Toch toonde Wade al wat hij in zijn mars heeft. Zijn hoogtepunt dit seizoen was een derde plaats in de openingsmanche in Teutschenthal. Hou ‘Sports Billy’ zeker in het oog want dit is een kerel met een grote toekomst!

Guillem Farres heeft net zijn eerste seizoen op de 125cc motor achter de rug. In het Spaanse kampioenschap werd hij tweede, na kampioen Mario Lucas, maar net voor zijn nieuwe teammaat Eddie Wade! De protegé van Dakar legende Nani Roma boekte dan ook mooi vooruitgang in 2018. Bijkomende ervaring en de ondersteuning van F4E Racing KTM bieden Guillem de ideale springplank om dit seizoen te tonen wat hij kan in het felbevochten EMX125 kampioenschap.

Zowel Lucas, Wade als Farres zullen de EMX wedstrijden combineren met het Spaans kampioenschap en losse wedstrijden in Nederland en Duitsland. Bij de nieuwe look van F4E Racing KTM hoort ook een fonkelnieuwe uitrusting. Voortaan herken je Eddie, Mario en Guillem dan ook aan hun strakke Kini-Red Bull racekledij.

De komst van de ervaren Damon Graulus als trainer is een belangrijke, nieuwe stap in de ontwikkeling van het team om jong EMX talent zo goed mogelijk te begeleiden. Graulus heeft nationale MX2 titels in Nederland, België en Frankrijk achter zijn naam. De snelle Vossemnaar staat bovendien bekend om zijn voorbeeldige fysieke voorbereiding. Damon zal trouwens ook nog zelf aantreden in lokale wedstrijden. De 24-jarige MX1 coureur richt zich op de Dutch Masters of Motocross en de belangrijkste Belgische wedstrijden.

F4E Racing KTM’s samenstelling wordt voor 2019 aangevuld met een selectie van hongerige supportrijders van verschillende leeftijden en niveaus.

Damon Goyvaerts uit Wichelen mikt op het spectaculaire EMX2t kampioenschap terwijl junior rijders Baudoin Detout en Domitie Dehent zich toeleggen op het populaire Franse strandracekampioenschap. Domitie leidt overigens de damesklasse in het voorlopige klassement.

Troy Verburgh en Baptiste Beernaert gaan aan de slag in de EMX85 aangevuld met Duitse en Nederlandse races. Hoewel Travis Verburgh en Louis Beernaert de F4E Racing-kleuren hoofdzakelijk in België zullen verdedigen, staan ook voor hen bijkomende wedstrijden in Duitsland en Nederland op de planning. Victor Quiniou completeert de pan-Europese aanwezigheid van het team met zijn deelname aan het Franse 125cc kampioenschap.

Voor haar 2019 campagne kan F4E Racing KTM opnieuw rekenen op de steun van Purdey Capital en vele andere loyale partners.

Jimmy Verburgh, teambaas: "We hebben een zeer positief eerste seizoen met twee EMX-podiumplaatsen en een nationale titel achter de rug. Maar we zijn echter altijd bezig om onze ontwikkeling als team ook op langere termijn te bevestigen. Daarom is het heel bemoedigend dat we partners als KTM, Purdey Capital, Kini-Red Bull en zoveel anderen hebben die in dit project geloven. Voor 2019 hebben we veel verbeteringen doorgevoerd, zowel groot als klein om onze structuur verder te versterken. Eén daarvan is natuurlijk de toevoeging van een professionele trainer, Damon Graulus aan onze staf. Om met Eddie, Mario en Guillem Europa in te trekken is super spannend. We kunnen niet wachten tot het seizoen begint! "