MX World

30/12/2018 10:21 - geplaatst door Stingray

Krappe, maar sterke bezetting in de SX1-klasse. Het noopte tot een aanpassing van het programma, ten faveure van het publiek die de rijders nu liefst vier keer in actie zagen komen. Charles Lefrançois won alle drie de reeksen. In de finale leidde hij van start tot finish voor Filip Neugebauer. Dominique Thury werd van de derde plaats af gehaald door een wat bleke Florent Richier. Ludovic Macler maakte de top vijf rond.

In de SX2-klasse was er veel meer belangstelling van de rijders. Toppers ook met de finalezege van Julien Roussaly. De Fransman wint momenteel alles wat er te winnen valt. De start van de finale kleurde helemaal 'tricolore' met Roussaly, Calvin Fontvieille en Anthony Bourdon. Maar er waren nog rijders die zich niet bij de gang van zaken neer legden. Zoals Kade 'Tinkler' Walker. Pas als achtste gestart sneed hij als een m es door de warme boter en stradde op de tweede plaats. Door het laat terugvallen van Fontvieille. Daardoor schoven Bourdon en Marcus Lee Soper op naar twee en drie. 

Vandaag kan je nog een hele dax SX Brabant gaan kijken in het Autotron in Rosmalen bij 's Hertogenbosch.

De foto's komen van MXGrietjemxpics.