MX World

13/01/2019 10:40 - geplaatst door Stingray

Knappe tweede wedstrijd in het Glendale Farm STadium, in Arizona. Die begon met de holeshot van Ken Roczen, gevolgd door een eerst flits van kampioen Jaosn Anderson...…. Maar toen moest het spektakel nog echt beginnen.

Credits Blake Baggett: Steve Cudby.

Thor.

Een beauty was het, de move op Marvin Musquin. Anderson joeg Musquin hoog in de bocht en de Fransman kon geen kant meer op. Dan kwam Malcolm Stewart zwaar ten val en werd de finale afgevlagd. In de herstart vanuit de virtuele pitlane poogde Anderson meteen de leiding te veroveren. Hij werd door Roczen een paar ronden in de wacht gezet. Dan nam Anderson het initiatief. Na de ritmesectie zette hij voor de tweede keer iemand klem. Dit keer kon Ken Roczen geen kant meer op. Discutabel? Mjah, de meningen zullen weer verdeeld zijn. Maar de buit was niet binnen voor Anderson. Want Blake Baggett had het scherpste eindschot in huis. Hij won eerst de duels met Eli Tomac en Roczen en ging dan op zoek achter de leider. Anderson had geen verhaal en Baggett won in Arizona zijn eerste SX450 'titel'. Roczen wordt de nieuwe lieder. JustinBarcia eindigde als zesde achter Tomac en Musquin.

In de SX250 west leidde Adam Cianciarulo van start tot finish. Eerst voor Shance Mcelrath en Dylan Ferrandis. Maar de Fransman kwam ten val en ondertussen was Colt Nichols bezig aan een mooie reeks. Jimmy Decotis, die samen met Mcelrath was opgerukt ontfutselde hem zelfs even de tweede plaats maar de leider in de stand vond zijn tweede adem. Hij passeerde Mcelrath en werd zo tweede. Uiteraard blijft Nichols leider.

Je kan het allemaal herbekijken en uitpluizen via onderstaande links.

Highlights SX450 finale

Highlights SX250 West

Uitslag en stand SX450

Uitslag en stand SX250 West