MX World

13/01/2019 17:13 - geplaatst door Stingray

Zondag en dus tweede wedstrijddag in Grayan. Tevens de voorlaatste wedstrijd om he Franse zandkampioenschap. Junior Bal heeft nog een kluif aan Tejy Krismann.De Fransman won inGrayen voor Bal. Dat maakt dat Junior nu met een voorsprong van 45 punten naar Le Touquet trekt. De nummer drie, Johan Bourdieu is kansloos.

Nathan Watson won bij de grote jongens. Maar dat leest u verderop.

Meer onder Thor.

Foto podium met Boudrieu, Krismann en Junior Bal


Bal leidde vier ronden voor Bourdieu, maar dan kwam Krismann er over. enkele ronden later - bij een pitstop - kwam het commando weer even in handen van Tanel Bajeus en Bourdieu, maar ene ronde later lagen de beste plaatsen vast. Krismann telde op de streep een dikke minuut voorsprong op Bal.

Nathan Watson kwam als overwinnaar uit de strijd met 518 andere deelnemers. Op de finish ging hij Yentel Martens voor. Milko Potisek werd derde en neemt zo weer het commando in de tussenstand over van Jeffrey Dewulf die vierde werd. Debutant Jeremy Van Horebeek sloot af op een vijfde plaats en de moedige privateer uit Olen, Raf Belmans, werd tweeëndertigste.

Vijf ronden lang werd de koers aangestuurd door Yentel Martens. In de eerste passage ging hij Milko Potisek, Victor Brossier (uitgevallen later), co-leider Jeffrey Dewulf en de Fransen Marhall Meplon en Stephane Watel vooraf. Ook debutant Jeremy Van Horebeek zat in de kopgroep van tien. Langzaam maar zeker kwam Nathan Watson  aansluiten en zette zich in het wiel van Martens. In de zevende ronde slaagde Watson er in om Martens van de kop te verdrijven.Yentel plooide maar brak niet enkon opnieuw het initiatief naar zich toe tyrekken.Maar ene zegezekere Watson heroverde de pole twee ronden voor tijd en stond ze ditmaal niet meer af. Hij won met driekwart minuut voorprong op  Martens, Potisek (nieuw eleider) Dewulf, Van Horebeek en Daymond Martens. Elf rijders bleven in dezelfde ronden van Watson. Raf Belmans werd tweeëndertigste.