MX World

27/01/2019 16:56 - geplaatst door Stingray

Vwala, de kop is er af. In Riola Sardo werd voor het eerst  gecrosst tegen mekaar. In de MX2 gaf Mattia Guadagnini lange tijd partij aan wereldkampioen Jorge Prado Garcia. Maar  met nog een kwartier  te gaan liet Mattia zich op een fout betrappen en was Prado met de dikke prijs weg. Mikkel Haarup stoomde nog door naar de tweede plaats. De slecht gestartte Jago Geerts kwam terug tot de top tien en viel dan vier plaatsen terug.

In de MX1-klasse ging de zege naar titelverdediger Antonio Caïroli. Hij won van  Romain Febvre, op elf seconden, en  van Tim Gajser. Nathan Renkens was dertiende. 

In de superfinale  dubbelde Caïroli, dit keer voor Gajser en MX2-rijder Prado Garcia.  Renkens wed 20ste, Geerts 30ste. Een Belg ook in de 125 cc. Die werd gewonnen door  Andrea Bonacorsi voor Florian Miot en Bogdan Krajewski. Ilan Heirwegh werd veertiende.

Onder Thor de links naar de uitslagen!

Superfinale - 125 cc - MX2 - MX1