MX World

29/01/2019 18:07 - geplaatst door Stingray

Het  foefelenen zit toch ingebakken bij de mensen. Bij de een al meer dan de anderen. Helaas het gefoefel van Michele Cervellin werd ontdekt. En nu zetten ze de hele klas  een ezelsmuts op.

Thor!

Het persbericht (samengevat) dat via MXGP.COM werd verspreid: "Tijdens de Motorcross der Naties in Red Bud werden conform de regels stalen genomen van de brandstof bij Justin Barcia, Jeremy Van Horebeek, Michele Cervellin, Eli Tomac, Jordi Tixier, Aaron Plessinger, Hunter Lawrence en Antonio Caïroli. Uit het onderzoek bleek dat de brandstof van Michele Cervellin niet overeen stemde met het reglement inzake loodvrije benzine. Op basis van dit resultaat wordt het team van Cervellin (Italië) gedeklasseerd. Tegen deze beslissing werd geen beroep aangetekend binnen de voorziene termijn en is de beslissing die door de FIM werd genomen definitief. De uitslag wordt aangepast.

Reglement Is Reglement , dus veel woorden moeten we hier niet aan vuil maken. Maar dat het uitgrekend in Amerika gebeurt. Hebben die  niet eens ooit een gelijkaardig akkefietje gehad? Er staat me hier iets van voor.

Door het foutje van de entourage van Cervellin zitten natuurlijk ook Antonio Caïroli en Alessandro Lupino mee op het ezelsbankje (de 30ste plaats in de eindstand) met een achterstand van 5.911 punten achterstand op Spanje.. 

We tillene r niet heel zwaar aan maar puur om principiële reden duiden we voor dit item het vake MX Pro niet aan. Toch?