MX World

31/01/2019 19:12 - geplaatst door Stingray

De wildste geruchten rond wereldkampioen MXGP Jeffrey Herlings deden afgelopen dagen de ronde. Een goede bron had ons al een en ander uitgelegd in vertrouwen, maar fair als we zijn publiceren we enkel formeel nieuws en dat kwam vandaag van KTM.

Foto: KTM.

Het staat onder Thor.

Vorige week vrijdag heeft Herlings een blessure opgelopen bij het trainen in Albaida.

Herlings: "Bij het landen raakte ik een harde zijberm. Mijn voet raakte geklemd tussen de motor en de berm. Ik wist meteen dat ik in de problemen zat."

Onze bron vertelde dat er op de bewust plek gesproeid was, waardoor de baan glad lag.

Na het ongeval vloog Herlings naar België. Daar stelde men breuken vast aan enkele voetbeentjes. De enkel was niet geraakt. In Herentals werd Herlings geopereerd door Dr. Claes. Alles is nu gefocust op het herstel. Volgende week komt er een nieuwe gips rond de voet. Maar pas over zes weken zal uit onderzoek moeten blijken hoe veel tijd de volledige genezing in beslag zal nemen. KTM Stelt zelf dat het onwaarschijnlijk is dat Herlings in Argentinië zal starten.  

Herlings: "Ik had me de start van 2019 anders voorgesteld. We waren zo goed bezig met trainen en voorbereiden. Dat niveau willen we terug bereiken.  Het goede nieuws is dat Dr. Claes en zijn team bijzonder tevreden waren over de operatie. Ik heb geen pijn meer en de zwelling is ook weg. Over zes weken weten we meer, alles hangt af van de genezing van de botten. Ik moet alle fans bedanken voor de berichtjes die ze stuurden. We zullen sterker terug komen."

Manager Dirk Gruebel: "Dit is een zware teleurstelling voor Jeffrey, het team en de MXGP-fans. We willen onze jongens fit en gezond aan het seizoenlaten beginnen. Jet is jammer dat die crash zo moest gebeuren.. Was het op een ander gedeelte gebeurd, dan zou Jeffrey daar gewoon mee weg gekomen zijn.  Jeffrey heeft een eerste klas behandeling gekregen wij Dr. Claes om de breuk te fixeren. De voet is een moeilijke plaats voor blessures. Maar verder verliep alles goed en er is niks mis met de enkel of iets anders wat de blessure zou kunnen verergeren. Jeffrey moet nu herstellen om het niveau te halen zoals we vorig jaar zagen."