MX World

02/02/2019 14:24 - geplaatst door Stingray

De editie 2019 van de Enduropale oftewel de strandcross van Le Touquet doet zijn reputatie eer aan. Heel veel wind, koude regen af en toe, en een moordende zandpiste. Toch zijn we met anderhalf succes weggekomen daar in Noord-Frankrijk. Er was winst voor Mathéo Miot die uitkomt voor het Belgische DIGA Junior Racing KTM team en er was ook Belgisch zilver in de slotproef voor Mateo Puffet. De Franse rijder Mathéo Miot kwam al aan het keerpunt aan de leiding in de junioreskoers over anderhalf uur en dubbelde iedereen op de nummer twee na. Dat was niemand anders dan Matteo Puffet. Puffet deed een prima zaak, want met die tweede plaats reed hij het verschil op Alexis Dartus helemaal weg. België was nadrukkelijk aanwezig bij de Juniores met Alexandre Bours op de zevende en Dean America op een negende plaats.

De uitslag volgt nog....

Miot kan zich nu naar Balen reppen, waar hij morgen wordt voorgesteld als rijder van het KTM Diga Junior RAcing Team......

Uitslag Le Touquet: KLIK.

Eindstand kampioenschap: KLIK.

Credits: Aurélien Herbez.