MX World

04/02/2019 00:07 - geplaatst door Stingray

In Ottobiano sneeuwde het maar er kon toch gereden worden. Een dag na de zege van broer Mathéo in Le Touquet wist de jongste Miot (Florian) de leiding te veroveren in de 125 cc klasse. Hij verloor wel de wedstrijd aan de Duitser Simon Langenfelder, die beide reeksen won. Andrea Bonacorsi werd derde. Ilan Heirwegh werd 24ste. 

Voor de MX2, MX1 en Superkampioenschap doorklikken op Thor.

Credits: Offroadproracing.

In de MX2 ging wereldkampioen Prado Garcia gewoon door op zijn elan van Riola Sardo. In Ottobiano won hij van Calvin Vlaanderen en Maxime Renaux. Jago Geerts werd zesde achter zijn ploegmaat Ben Watson, nadat hij als tiende vans tart was gegaan.. Prado leidde van in de eerste ronde terwijl Vlaanderen het toch lang aan de stok had met Renaux, die hem zelfs tijdelijk de tweede plaats af snoepte.

Groot was de voorsprong van Antonio Caïroli niet op Romain Febvre. Maar dik drie seconden volstonden voor de MX1-zege met Tim Gajser op de derde plaats. Nathan Renkens zette na een mooie wedstrijd vanuit de zestiende plaats een finishpunt op de elfde.  Febvre was de beste starter voor Gajser en Brian Bogers. Bogers die lang vooraan mee draaide, maar op het einde weg viel. Zo had Caïroli best wat werk om Febvre bij te benen. Want even voordien was die gepasseerd door  Gasjer. Ook de Sloveen moest enkele ronden voor tijd zijn meerdere erkennen  in Caïroli.

In het Superkampioenschap gingen Caïroli, Gasjer en verrassend Mikkel Haarup aan de haal gevolgd door Prado Garcia, Febvre en Vlaanderen. Gasjer joeg Caïroli op en veroverde zelfs de leiding.  Tot de Italiaan  uiteindelijk toch de zege opeiste. Renkens was opnieuw goed bezig geweest en werd vijftiende. Jago Geerts kende motorproblemen in de openingsronden, wat werd gerepareerd. Maar meer dan de 25ste plaats zat er niet  in.

De volledige wedstrijd in beeld: HIER

Uitslag 125 cc

Stand 125 cc.

Uitslag MX2

Stand MX2

Uitslag MX1

Stand MX1

Uitslag Superfinale

Stand Superfinale.