MX World

05/02/2019 10:42 - geplaatst door Stingray

Bij nader inzien was het al behoorlijk druk het afgelopen weekeinde. Het noopte ons tot nachtwerk. Dat kwam ook wel een beetje omdat we op zondagmiddag de DIGA -presentatie deden, die wat ver uitliep. Kwestie is dat we het komende weekeinde wel degelijk vlakbij naar de cross kunnen.

8 & 9 februari SX Herning: klassieker, met al even klassieke deelnemers. Vooral de Fransen zijn kwali- en kwantitatief sterk aanwezig. Of Ryan Breece en Cole Martinez moesten in topvorm afzakken.

9 februari AMX SX Minneapolis, U.S. Bank Stadium: zesde wedstrijd met de opening van de East Coast debatten in de SX250. We kijken uit naar het debuut van Thomas Covington, die de draad van Zach Osborne moet oppakken. Geen slijk, daar zijn we zeker van. Het drie jaar jonge stadion is overdekt met een doorzichtig kunststof dak. Als er sneeuw op zou vallen, wordt via een verwarmde goot afgevoerd naar de vlakbij stromende Mississippi. In de SX450 klitten Tomac, Musquin en Roczen samen, want de vroege winnaars beginnen fouten te maken.

10 februari Mantova, Open Italiaans: Antonio Caïroli en Jorge Prado Garcia  wonnen tot nog toe alles. Dat dit verandert in Mantova zien we niet zitten. Al bleek vooral Gajser kort op Caïroli te finishen.

10 februari MON Groesbeek: De Wintercross Groesbeek is uitgesteld tot 24 februari.