MX World

06/02/2019 09:43 - geplaatst door Stingray

Hij gaf zelf al aan dat hij tijdens de stage in Californië wat last had van de elleboog. Vandaag laat JWR Yamaha weten dat Kevin Strijbos enkele weken op non-actief wordt gezet inzake motortraining.

Strijbos werd na afloop van vorig seizoen geopereerd. Hij begon begin januari aan zijn normale schema, en deed dat met een drieweeks verblijf in de VS. Daar trof hij de perfecte condities aan, maar daar keerde ook de pijn aan de elleboog terug. Na zijn terugkeer nara europa liet hij zich onderzoeken. Het doktersbezoek gaf geen goed nieuws. Kevin zal een aantal weken niet met de motor mogen rijden. Bij JWR hoopt men dat Kevin klaar is voor de tweede GP van het seizoen in Matterley Basin. Want het team trekt niet naar Argentinië voor de openingswedstrijd op 3 maart.

Johan Westermark (Team Manager): “De non-activiteit op de motor van Kevin is een klap voor het team. Maar we beschouwen het als een bultje onderweg. Gezondheid gaat voor alles. En ondertussen kunnen we toch een beroep doen op  Vsevolod Brylyakov en Anton Gole. Laat de wedstrijden maar beginnen!”

Strijbos: "Wat een tegenslag. Gisteren liet ik mijn elleboog nazien omdat ik toch nog pijn had bij het rijden. Hierbij bleek dat er een scheur van 2,5 cm in de pees zat. Ik kan dit bijna niet geloven. Ik heb de laatste 4 maanden precies gedaan wat de dokters me adviseerden. Ik nam voldoende rust vooraleer ik met de motor begon te rijden. Ik startte zeer voorzichtig in het begin. Ik liet me regelmatig controleren, zelfs vlak voor mijn vertrek naar de VS.  Het zag er allemaal goed uit maar bij het rijden voelde ik toch wat ongemak.  Het slaat me wel terug in mijn voorbereiding. Man, wat rijd ik graag met de JWR Yamaha. Maar we kunnen hier niks aan doen. Ik moet vooruit kijken en weer 100 procent gezond worden. Ik wordt volgende week maandag geopereerd. Tot dan blijf ik wel trainen."