MX World

06/02/2019 09:56 - geplaatst door Stingray

Afgelopen zondag dook een nieuw fenomeen op in het fundraisen voor MX-teams. Geen bal, geen mosselsouper, geen eetdag, maar een ontbijtsessie. In Vorselaar was het volle bak, voorafgaand aan de teamvoorstelling van de MX-Friends. Eentje waar ex-crosser David Cools mee de schouders onder zet, samen met 'veteraan' Herman Verelst. Herinnert U zich nog die geblokte crosser van destijds met het GAN-shirtje?

Foto: David Cools.

Meer onder Thor!

David Cools, de ex-motorcrosser uit Vorselaar heeft één groot nadeel: hij kan niet stil zitten. Na zijn zware beenblessure - het einde van zijn carrière - gooit hij zich op het mountainbiken. Daarnaast heeft ‘facteur’ David nog wel ergens wat vrije tijd voor de pupillen van het driejarige MX-Friends Team.
Seizoen 2019 werd zondag aangesneden met een geslaagde ontbijtdag. Aansluitend kwamen de acht teamleden van MX-Friends aan bod.

Voor de hoogste sportieve resultaten rekent men op Inter Bram Valckx en Junior Boyd Balder. Valckx hoopt dat hij - na de vergeten blessures – in staat is om aan te sluiten bij de top vijf. Balder legt de lat hoger. Hij ambieert de titel. Iets minder dan de titel, maar toch podiumplaatsen lijken realistisch voor Kieron Mols (Nieuweling MX2), Michiel Van Rooy (Nieuweling A)en Gianni Joliens die uit komt bij de Juniores MX2.

Herman Verelst, sponsor én rijder, neemt louter voor zijn plezier deel bij de Nieuwelingen C. Arsène Blyau haalt zijn vertier op zaterdag bij de Oldtimer Twinshocks. De enige niet VLM-rijder is Paul Van Den Borre die aanzet bij de VMCF Experten.

David Cools kijkt met een dubbel gevoel naar het komende seizoen. “Eerst en vooral moet het leuk blijven, vandaar de naam MX Friends. De kameraadschap primeert op de rest. Wat niet weg neemt dat er toch ambitie in ons achttal steekt. Dat probeer ik mee te ondersteunen via de David Cools MX School. Zonder inspanning en training kan je het wel schudden in de motorcross vandaag. Zo wil ik het team en mijn opleiding naadloos laten samen vloeien? Op termijn wil ik toch sportieve resultaten zien!”

Over zichzelf is Cools duidelijk. “Op de motor stappen zit er niet eer in, na mijn negenvoudige beenbreuk. Die overigens volledig genas door enkele Kempische ‘Topdokters’.”