MX World

06/02/2019 10:30 - geplaatst door Stingray

Het Eindhovens Dagblad is een vooraanstaande krant in het zuiden van Nederland. Zij kregen dan ook het voorrecht om bij de revaliderende wereldkampioen op de koffie te gaan. Uiteraard haakten ze in op het 'rookje' dat enkel dagen geleden werd verspreid (nota bene door hemzelf) als zou Helings naar de USA lonken.

Lees er alles over onder Thor.

Bron: Eindhovens Dagblad.

WK heeft bij Herlings voorkeur boven Amerika.

Haalt Herlings zijn thuis-GP in Valkenswaard op 31 maart? Kan hij dit jaar sowieso zijn wereldtitel in de MXGP-klasse verdedigen? Vragen waarop de 24-jarige motorcrosser uit Oploo zelf het antwoord schuldig moet blijven.

Komende vrijdag moet hij weer op controle in het ziekenhuis in Herentals om te kijken hoe het herstel van zijn gebroken voet verloopt. Op 25 januari, tijdens een trainingskamp in Spanje, raakte zijn rechtervoet bekneld. "Tussen de motor, de kant en de grond. Het zei gewoon knak. Ik heb heel weinig pijn gehad, voor en na de operatie”, zegt Herlings, die zich thuis in Oploo op krukken verplaatst. De KTM-coureur gaat ervan uit dat hij ‘de eerste vijf weken sowieso nog niet mag rijden’.

Het Grand Prix-seizoen begint op 3 maart in Argentinië. De tweede WK-wedstrijd is drie weken later in Engeland. ,,Argentinië ga ik sowieso missen. Eentje missen is geen goed begin, maar op zo’n lang kampioenschap kan ik me dat veroorloven”, calculeert Herlings, die in het jubeljaar 2018 één GP miste vanwege een sleutelbeenbreuk en toch afgetekend wereldkampioen werd.

Intussen voedde hij zelf met een bericht op Instagram de geruchten over een alternatief programma, het Amerikaanse outdoorseizoen dat pas in mei in gang schiet. Grijnzend: ,,Ik dacht: ik zal het vuurtje eens opstoken. Op verschillende fora las ik al dat ik de GP’s niet zou halen en dat ik in Amerika zou gaan rijden. Zelf had ik daar nog helemaal niets over gezegd, niet eens met KTM over gepraat. Ik blijf liever in het wereldkampioenschap actief, dan dat ik naar Amerika moet”, zegt Herlings over ‘Plan B’. "Als ik in het begin te veel GP’s moet missen, zou het Amerikaans kampioenschap interessant kunnen zijn. Dat is een heel hoog aangeschreven kampioenschap. En een titel die ik nog niet heb. In Europa heb ik zo ongeveer alles gewonnen wat ik kon winnen. Ik heb een contract om MXGP te rijden, heb in deze situatie geen mallemoer te zeggen. Om in Amerika te mogen rijden, ben ik afhankelijk van de goodwill van KTM. Eerst maar eens afwachten wat de dokters zeggen. Als ik pas over vijf maanden aan het rijden ben, haal ik Amerika ook niet.”