MX World

13/02/2019 20:46 - geplaatst door Stingray

 

Na drie titels in het afgelopen seizoen, lag het voor Heikki Declercq en zijn achterban voor de hand dat het team een verlengstuk kreeg in 2019. Het West-Vlaamse motorcrossteam van Mikkola heeft voor 2019 duidelijk voor een andere weg gekozen. Zo zullen ze dit jaar geen wedstrijd organiseren, nadat de rijders de beide organisaties van het team vorig seizoen in Lommel en Axel massaal lieten links liggen. Na 24 jar gooien ze de handdoek.  
Voor het nieuwe seizoen werd een beperktere groep voorgesteld met de bedoeling intensiever te kunnen samenwerken met de rijders. Het BMB-team verlegt tevens de activiteiten voor het nieuwe seizoen want naast het Belgische kampioenschap en enkele Dutch masters worden de pijlen vooral ook gericht op het Franse Haut France-kampioenschap in Noord-Frankrijk. Op het circuit van Axel werd een fotosessie georganiseerd waarbij sponsor silkolene opnieuw de nodige smeerstoffen leverde al zorgde het noodweer voor een middag zonder motor.

Lees verder voor een massa info onder Thor!

Bij de inters komen maar liefst drie rijders aan de bak.  Titelverdediger Mark Boot en Kristof Van Vaerenbergh die zijn interdebuut  zetten aan in de 250 cc klasse. In de 500 cc klasse blijft Nationaal kampioen Jochem Walckiers het vertrouwen genieten. Ook hij klimt naar de interklasse op zijn moto 2000-KTM.

Bij de Nationalen wordt Alain Voermans in stelling gebracht. De Duitstalige KTM-rijder behoort bijna tot het meubilair van het team en pakte vorig jaar een onverhoopte vierde plaats in het BK. Dat mag ook gezegd worden over Donny Schmidt die ook bij de Nationalen 500 cc uitkomt.

De overige rijders zulen in de jeugdklassen terug te vinden zijn. De 125 cc-klasse staat hoog op de verlanglijst met Dailey Van De Ketterij en Colin De Poortere terwijl nieuwkomer Wouter Dormont het grote vraagteken wordt bij zijn debuut in het BK. Dormont komt daarbij ook nog terug uit een zware schouderblessure waardoor het begin van het seizoen wellicht te vroeg zal komen voor de Oost-Vlaming. Tor slot blijft ook 85 cc Bryan Maes op zijn Husky present en liet hij reeds in Goes zien dat hij ferme stappen voorwaarts zette tijdens de winter.

De Mikkola-motoren zullen voor het eerst op gang getrapt worden in Lommel voor de eerste BK-proef.