MX World

23/02/2019 10:40 - geplaatst door Stingray

Na het Standing Construct KTM team met Glenn Coldenhoff, Max Anstie en Ivo Monticelli komt ook Yamaha met een sterke delegatie aan fabrieksrijders en supportrijders naar de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel op 17 maart. In de MX2 klasse gaan we de regerend kampioen, Jago Geerts, van het Kemea Yamaha team samen met zijn teamgenoot Ben Watson aan het werk zien maar ook Rick Elzinga van het SDM Corse Yamaha team is van de partij.

Thor!

In de MX1 klasse komt het professionele Monster Energy Wilvo Yamaha team aan de start met Gautier Paulin en Arnaud Tonus. In de voorjaarswedstrijden heeft Paulin al een positieve indruk achtergelaten en is absoluut geen vreemde meer in het zand. Ditzelfde geldt voor Arnaud Tonus, die na een blessurevol seizoen in 2018 dit jaar mooie dingen wil laten zien!

Ook het Hutten Metaal Yamaha Racing team komt met drie sterke rijders in actie in Axel. Sven van der Mierden, vorig jaar vijfde in de sterk bezette MX1 klasse, heeft een goede winter achter de rug en zal proberen zijn topprestatie van 2018 te evenaren. Naast Sven staat Micha Boy de Waal, die aan het terugkomen is van een pittige knie operatie in de winterperiode, en zijn tijd nodig zal hebben voordat hij helemaal in topvorm is. Maar zoals we de Waal kennen, zal hij alles geven en kunnen we van hem zeker mooie dingen verwachten. Raivo Dankers komt uit in de MX2 klasse. Dankers behoort tot de talenten van de toekomst maar brak in het Italiaans Kampioenschap in Mantova zijn sleutelbeen. Hierdoor is het even afwachten hoe fit hij is in Axel maar is zeker een rijder om in de gaten te houden!

Nancy van de Ven heeft een wildcard ontvangen voor de Dutch Masters in Axel. Van de Ven is de snelste Nederlandse dame van het moment en is er in 2015 al eens in geslaagd om zich te kwalificeren. In Axel zal dit tussen de wereldtop van de MX2 natuurlijk geen makkelijke opgave zijn maar het is in ieder geval dapper dat ze het gaat proberen!

Voor meer informatie over de Dutch Masters of Motocross kunt u kijken op www.resaxel.nl en www.dutchmastersofmotocross.com