MX World

24/02/2019 19:21 - geplaatst door Stingray

In Lacapelle  Marival werd de laatste voorbereidingscross voor de start van het WK gereden. Ze waren er niet allemaal, de toppers. Geen Caïroli, geen Gajser. Maar wel een Romain Febvre en een sterk Yamaha delegatie.

Romain Febvre (Monster Energy Yamaha) won de MX1-klasse. In de eerste reeks strandde hij op 4 seconden van Gauthier Paulin (Wilvo Yamaha). Maar hij bleef wel Clement Desalle, Max Anstie en Arnaud Tonus voor. In de tweede reeks verzekerde hij zich van de eindzege door ruim afstand te nemen van Paulin en Seewer.  De slecht gestartte Desalle leek toch podiumkandidaat maar twee ronden voor tijd viel hij terug. Julien Lieber werd achtste. Voor Kevin Fors en Jaimy Deleersnijder viel niet veel succes te rapen net zoals voor Max Nagl.

Voor de MX2 en Superfinale, zie Thor.

Credits: FB Lacapelle Marival.

Ben Watson (Kemea Yamaha) won beide reeksen van de MX2 telkens voor TK Olsen (Rockstar Energy Husqvarna). Mich Evans van het Team 114 (Livia Lancelot) Honda werd evenvele keer derde. Jago Geerts twerd twee keer vijfde en kwam daardoor een punt te kort om Tom Vialle van de vierde plaats te verdringen.

Romain Febvre zette in de Superfinale de kroon op het werk. Hij versloeg er Max Anstie (KTM Standing Construct) en Paulin. Desalle en Lieber werden zes en negen. Ben Watson was de beste MX2-rijder op de vierde plaats. Geerts werd veertiende. 

Uitslag Superfinale

Eindstand MX1

Eindstand MX2

Eindstand  125 cc