MX World

26/02/2019 18:18 - geplaatst door Stingray

Dat de wereldkampioen er niet bij zou zijn in Argentinië was  door iedereen aangenomen, maar wordt vandaag door KTM bevestigd.

Meer over de blessure van Jeffrey, minder dan vier dagen voor de start van het WK onder Thor.

Credits: KTM.

Herlings zal meer uitsluitsel over zijn rechtervoet blessure krijgen op maandag 11 maart. Deze blessure liep hij op bij een training in Spanje in januari. Momenteel zit die voet in het gips en men zal dan bekijken hoe de genezing vordert en eventueel een lichter gips aan meten.

Herlings rekende in Argentinië 2018 op spectaculaire wijze af met regerend wereldkampioen Antonio Cairoli en zou vervolgens 17 overwinningen boeken op een totaal vna 19 GP's.  Dat was nog nooit eerder vertoond in de moderne motorcross.

 

Jeffrey Herlings (vrij vertaald): “Ik voel niet zo veel in mijn voet, maar dat komt vanwege de gips die er rond zit.  Ik heb wel de indruk dat de genezing goed vordert na de operatie. Ik kijk er nu naar uit dat enkele pinnen worden verwijderd en dat er een nieuwe gips rond komt.  Jammer dat ik Argentinië moet missen. Ik denk dat het een van de beste wedstrijden van vorig seizoen was. Bovendien is het mijn favoriete baan: breed, snel en zanderig. Jammer dat we niet kunnen mee doen, maar het is nu eenmaal zo."

Joel Smets, KTM Motocross Sport Director: “Jeffrey’s blessure is niet zo eenvoudig als bijvoorbeeld een sleutelbeenbreuk of een andere breuk. Deze breuk is vrij gecopliceerd en dit noopt ons om  het allemaal goed op te volgen en naar de rehabilitatie te kijken. Het is overduidelijk dat van de voet van een rijder zeer veel geëist wordt in de motorcross. door de vele sprongen en bulten. We gaan daar dus heel voorzichtig mee om en hopelijk hebbe we volgende week een beter zicht op het verloop van de genezing.  We zullen Jeffrey missen in Argentinië. Maar we hebben er een goed oog in dat Tony, Jorge en Tom voor de KTM Red Bull  resultaten gaan zorgen die Jeffrey in gedachten had.