MX World

28/02/2019 09:36 - geplaatst door Stingray

Maar er zijn ook teams die het op een gewone persmededeling houden. Een ruime, dat wel.

Daarom moet U ook doorklikken op Thor om het verhaal van Antonio en Co te lezen.

De negentien wedstrijden over 38 reeksen worden zondag in Argentinië op gang geschoten. Met de regerende wereldkampioenen in de MXGP én de MX2 vertrekken de KTM-boys gemotiveerd naar Zuid-Amerika.

Tony Cairoli begint aan zijn - jawel - zestiende  seizoen in het WK. Voor hem ligt nog altijd om het wereldrecord van Stefan Everts' tien titels te evenaren en zijn aantal GP-zeg's nog aan te dikken. Nu staan er 85 op de teller. In de voorbije 9 seizoenen op KTM slaagde de Italiaan er in  ow wereldkampioen te worden op de KTM 350 SX-F en de KTM 450 SX-F. Tot nog toe won Cairoli slechts twee keer de openingsproef van het WK. In Neuquen wil hij niks minder dan de zege, waar hij vorig jaar zo kort bij was. Hij zal wel de enige Red Bull KTM-rijder zijn aangezien titelverdediger Jeffrey Herlings nog langs de lijn blijft met een voetblessure. Daar vindt ook ook het recente nieuwe op een eerdere post.

Jorge Prado begint aan zijn derde WK-campagne. Hij is de eerste Spaanse wereldkampioen in deze klasse. Pas negentien geworden heeft Prado een prachtig voorseizoen achter de rug. Hij won het Italiaanse kampioenschap MX2.

Prado krijgt het gezelschap van Tom Vialle. Een vreemde naam, maar ga er maar van uit dat ze bij Red Bull KTM echt wel weten wie ze moeten kiezen. Vorig jaar werd hij nog opgemerkt in het EMX250, door sportleider Joël Smets. Een kenner toch? Ook Vialle is er achttien en werd achtste in het EK. Hij liet wel een reekszege noteren.

KTM zal liefst 9 rijders op de SX-F aan het starthekken positioneren. Na Neuquen volgen twee wedstrijdloze weekends om verder te gaan op 24 maart in Matterley Basin.

Tony Cairoli: “Ik had nog geen grote resultaten behaald in Argentinië. Ik ben nog steeds op jacht naar mijn eerste GP-zege daar. Ik ga er graag naar toe. De ligging is uitstekend, net zoals de omloop en de sfeer die door de supporters wordt gecreëerd. Natuurlijk, het is  een lang seizoen en het is nog maar de eerste wedstrijd. Na afloop weten we waar we staan. Het is niet beslissend voor het kampioenschap, maar ik heb al vaak ondervonden dat een goede start heel belangrijk is voor mij.

Jorge Prado: “Argentinië is cool, de fans zijn helemaal gek. Neuquen is een omloop waar ik al twee jaar van genoot. Iedereen probeert hier hard rond te gaan. Maar we zijn uitstekend voorbereid, ik verkeer in een prima conditie. We hebben dan ook hard gewerkt, en ook de motor is top. Dat is nodig voor het hoge niveau van de MX2. Ik wil met een goed resultaat uitpakken om de voorbereiding te laten lonen. Aan de andere kant wil ik toch  fouten vermijden."

 

Tom Vialle: “I ben zo ongeduldig naar het weekeinde toe. Mijn eerste wedstrijden en de voorbereiding liepen zeer goed. Ik kon mijn starts flink verbeteren. Het ging heel de winter goed, dus ik kijk echt uit naar zondag."