MX World

28/02/2019 09:37 - geplaatst door Stingray

Daar zeg ik volmondig ja op. eind vorig jaar kregen we stilaan de oude Tim Gajser te zien. Die toch bijna anderhalf seizoen onder zijn niveau reed. Eerst toen hij twee seizoen geleden al enkele weken op voorhand liet zien dat hij zwaar zou crashen. Wat ook gebeurde. Vorig jaar leek het goed te gaan, maar dan verpseelde hij zijn tanden in het voorseizoen. Nu was de aanhef heel goed en in Italië de sterkste man achter Cairoli met Febvre. Hij krijgt met de Motoblouse van Van Horebeek een extra man in de  MXGP. En daarnaast mag het nu eindelijk ook wel eens lukken voor Calvin Vlaanderen. Hij heeft de snelheid. Nu nog afmaken ook.

Maar onder Thor beginnen we ons verhaal met een - volldig herstelde - Brian Bogers.

Bogers: "Ik ben zeer tevreden over mijn voorseizoen. De training verliep voorspoedig in de winter. Ik ben klaar voor de start. Ik ben nu fit en gezond en het voelt echt goed om in actie te komen voor het team."

Gasjer won de laatste MX1-proef bij het Italiaans open. Hij is goed en bovendien won hij twee jaar geleden met een dubbel de GP in in Argentinië. 

Tim Gajser: "Eindelijk start het seizoen na een lange winterbreak. Het is leuk om naar dat mooie gebied te gaan. Het voorseizoen ging goed en ik ben echt tevreden met het verloop. Ik ben klaar. Ik hou van de baan met de geweldige sprongen en de snelheid. Ik zit te popelen om te starten."

Calvin Vlaanderen: "Het is al een poos geleden dat we nog een GP reden. Daarom ben ik redelijk nerveus, maar tegelijkertijd kan ik haast niet wachten op de val van het starthekken. De verwachtingen zijn hoog en dat brengt druk mee. Maar ik wil ook best wel fun hebben. Ik weet wel dat je in de eerste proef geen WK kan winnen. Maar je kan er wel een verliezen. Ik wil vooral een hele weekeinde strak rijden en voor  het podium vechten. Ik heb het gevoel dat ik er alles voor gedaan heb. Ik voelde me ook nooie eerder zo goed. Nu moet alles samen vallen het komende weekeinde."