MX World

02/03/2019 10:18 - geplaatst door Stingray

We steken het niet onder stoelen of banken: sinds zijn GP-zege in Lierop kan Shaun Simpson voor ons niks verkeerd meer doen. Niet dat we andere rijders dan onheus gaan bejegenen, maar we hebben een boontje voor de Brit. Ons andere boontjes is de Amerikaan Tyler Bowers. Wil het toeval nu dat Shuan met ons wil vooruitblikken naar de Gp van Argentinië.

Een dik stuk te lezen onder Thor.

Credits: Ray Archer.

Shaun debuteert zaterdag op de RFX KTM in de GP's. Hij begint aan zijn vijftiende seizoen over zestien landen en negentien GP-wedstrijden. Hij zal ook - wanneer ze mekaar niet overlappen - het Britse kampioenschap rijden. 31 jaar oud istie, en fysiek eigenlijk op zijn best.

"Goed dat we er aan beginnen op dit niveau. Ik ben nog altijd gemotiveerd en mijn plaats in de MXGP waard. Het huidige team begint er aan als underdog. We gaan voor een goed resultaat ondanks het kleine team en beperkt budget. Ik ben wel gespannen. Er is heel wat gebeurd ook in mijn privé leven. Maar ik hunker naar de competitie. Als dit in het verleden zo was, resulteerde dat altijd in de resultaten die ik wenste," opent Simpson die samen met zijn Rachel de ouders werden van baby Angus.

Simpson: "We gaan rustig starten om zo het volledige seizoen te kunnen groeien. Ik ben blij dat ik terug op de KTM zit. Ons doel is om van de eerste tot de laatste wedstrijd te kunnen rijden. Het WK en het Brits kampioenschap, het zorgt voor een gevulde kalender met hopelijk veel plezier."

Over de omstandigheden in Argentinië: " Ik heb de indruk dat de baan steeds harder wordt met de jaren. De eerste keer reed iedereen er met schepbanden, vorig jaar was het nog ongeveer de helft, en de meesten reden met standaard banden. Het  is een zeer leuke baan in een zeer aangenaam decor van deze wereld. Ik hoor ook niemand klagen dat het zo ver is omdat alles goed georganiseerd en mooi is, ook de layout van de baan. Het is een aangename omgeving met aangename mensen en leuke plaatsen om te overnachten en te eten. De baan is niet zo technish maar ze is wel kapot gereden tegen de tweede reeks. Het is niet zo gemakkelijk om te passeren. Ik herbekeek de race van 2018 en ik zag dat veel rijders moesten hopen of een foutjes van de tegenstander. De start is hier heel zeker cruciaal."

Even leek een val en een ontwrichte schouder in Hawkstone park de plannen te doorkruisen. Maar Shaun stond er al weer in Lacapelle Marival een week later.

Zijn ambities? "Ik zou nu tevreden zijn met twee top tien plaatsen. Dat is realistisch gelet op mijn schouder. De laatste twee weken waren niet ideaal, maar we herstelden zo goed als mogelijk. We gaan zeker niet voor kort succes, we gaan voor een goed lang seizoen. Ik reed er altijd wel goed, zelfs nooit buitend e top tien denk ik. Ik zal tevreden zijn met goede punten."

Terug op KTM betekent ook dat hij negen ploegmaats/rivalen telt in eigen rangen. Vijf ervan wonnen al eens een GP. Er gaan wedstrijden in de wedstrijden komen, al is het maar tussen Shaun en Max Anstie….. Ze zullen zich beiden in de gunst willen rijden van de constructeur.

"Er zijn veel KTM's aan de start dit jaar. We hebben goed gewerkt en we willen zeker niet de 'tweede beste KTM' zijn. Neen we gaan racen tegen om het even wie rondom ons. Racen is mijn passie, nog steeds even fel als 15 jaar geleden. Ik weet ondertussen wel hoe het allemaal moet rond het spelletje, maar in wezen zijn het de twee reeksen op zondag die mij nog altijd vlinders in de buik bezorgen. Ik hoop dat we zondagavond Argentinië met de glimlach kunnen verlaten".