MX World

02/03/2019 20:59 - geplaatst door Stingray

Neen, we hebben niet gewonnen. Neen, het ging niet om de punten. Maar ja, wat hebben we ons toch kunnen optrekken aan het beste Belgische resultaat sinds lang. Al ging het maar om de kwalificaties. Met Julien Lieber op twee, Jeremy Van Horebeek op drie en Clement Desalle op vier was onze aanwezigheid in de frontlijn nadrukkelijk.

Thor.

Foto: Julien Lieber met zijn beste kwalificatie ooit, credits MXGP.COMLaat ons beginnen met de MX2 waar we twee man in koers hadden. Het werd een beklijvende kwalificatie. We dachten dat Jorge Prado heel snel zijn buit zou binnen halen nadat Tom Vialle ten val was gekomen en Henri Jacobi de tweede plaats opeiste. TK Olsen sloot vooraan aan en Jago Geerts draaide als zevende in de kopgroep. Jacobi zette druk op de leider. Moest wel omdat Olsen op zijn beurt de Duitser belaagde. Het ging snel, er werd gewisseld, maar toch kon Jacobi slechts één volle ronde leiden. en hij moest passen toen Olsen voor de tweede keer zwaar uithaalde. TK zou  uiteindelijk de beste worden. Twee ronden voor tijd moest de wereldkampioen er aan geloven. Ben Watson en Calvin Vlaanderen maakten ook een goede beurt door vier en vijf te worden, nadat ze het duel met Geerts wonnen. Die wed uiteindelijk tiende; Brent Van doninck startt bij de laatsten, en sloot af als negentiende.

UITSLAG KWALIFICATIE MX2

Tim Gajser, Julien Lieber, Romain Febvre en Alessandro Lupino schoten het beste weg in de MXGP-serie. Jeremy Van Horebeek was vierde terwijl Desalle  buiten de top tien startte, net zoals  Cairoli overigens. Nieuwkomer Pauls Jonass was ook mee maar door conditionele achterstand wed hij  langs links/rechts voorbij gereden. Desalle sloot redelijk vlug aan bij de koplopers waar Febvre ondertussen een foutje maakte en de leiding toch aan Gajser moest laten. Die was daar zo van gepakt dat hij even later ten val kwam..... en nog eens. Hij zakte buiten de top tien. Ondertussen was Cairoli al met pech uit de wedstrijd verdwenen. Febvre etaleerde een prachtvorm door  in de voorlaatste bocht even het slagveld achter hem te overschouwen. En dat zag er onverhoopt héél goed uit voor ons met Lieber, Van Horebeek en Desalle op twee, drie en vier. Ook de Max-en waren op de afspraak. Anstie werd vijfde voor Nagl.

UITSLAG KWALIFICATIE MXGP

Zonder Herlings lijkt het alsof ze allemaal een stap vooruit willen zetten. Want eerlijk gezegd, vorig jaar reed Jeffrey ze van het kastje naar de muur toch? Maar we kijken wel uit naar de 'echte start' van het MXGP-verhaal. Morgen om 17.00 uur op Telenet Play Sport live te volgen.