MX World

03/03/2019 22:38 - geplaatst door Stingray

Een zaak willen we vooraf duidelijk stellen. Het gezegde 'je wordt geen wereldkampioen in Argentinië' verwijzen we naar Fabeltjesland. Alle favorieten hebben zich  de longen uit het lijf gereden om goed uit de eerste GP te komen. Met Jorge Prado Garcia (Red Bull KTM) , TK Olsen (rockstar Enrgy Husqvarna) en Mitchell Evans (Honda Team 114) hebben de MX2-favorieten zich meteen getoond. De twee Belgen lieten zich opmerken, al verloor Jago Geerts (Kemea Yamaha) een dikke ereplaats.

Lees er over onder Thor.

Credits Prado: MXGP.

Tja Geerts was gewoon heel goed bezig.  Tegen zijn gewoonte in was hij behoorlijk mee vertrokken. Vierde, achter Prado, Tom Vialle (Red Bull KTM) en Henri Jacobi (F&H Kawasaki) . Calvin Vlaanderen (HRC Honda) en TK Olsen waren een maat te groot voor Jago en hij moest vijf ronden voor tijd ook Evans laten gaan. En dan kwam hij ten val in zevende stelling. Jago werd uiteindelijk nog elfde. Brent Van doninck (Honda) zakte in de tweede ronde ver terug, maar zou nog negen plaatsen opschuiven om zeventiende te worden. Debutant Vialle was geen partij voor Jacobi, die op zijn beurt moest passen toen  Olsen kwam opdagen. Maar Prado won met de vingers in de neus en een kwart minuut voorsprong op Olsen, Jacobi, Vlaanderen, Evans en Ben Watson (Kemea Yamaha).

Prado: "Ik heb me gisteren in de kwalificatie laten passeren om te zien welke lijnen de anderen reden. Eenmaal dat in de gaten wist ik dat ik dit vandaag kon gebruiken."

Weer Prado,voor Evans en Olsen in de start van de tweede reeks. Dat zou zo blijven. Met dit verschil dat Olsen zijn tweede plek redelijk snel opeiste. De top drie én het podium lagen dus vast. Achter dit trio kon Ben Watson voorin geen stand houden en verloor het duel van Vlaanderen en viel daarna enkele plaatsen terug. Geerts was ondertussen  gedreven bezig. Vanuit de tiende plaats na één ronde bleef hij naarstig voort doen om zesde te worden. Van doninck maakte de omgekeerde beweging, van veertien naar opnieuw zeventien.

Prado dus meteen op één in de WK stand, maar het ziet er naar uit dat de rest zich niet zo gewonnen gaat geven.