MX World

05/03/2019 13:15 - geplaatst door Stingray

Een heel slimme bron had ons vooraf al getipt dat de Chinese wedstrijden wel eens anders zouden  gerealiseerd worden. En die wijze woorden worden vandaag door de promotor bevestigd. 

De MXGP van China zal op 15 september gereden worden in  Shangai.

Eén week later is dan de MXGP van Hong Kong aan de beurt.

Over de MXGP van China: die wordt eigenlijk niet in Shangai gereden, maar in het district Fengxian. Dat is in het zuiden van de stad Shangai, maar ook goed voor 2.500.000 bewoners, waarvan de helft niet eens geregistreerd is. Het is een behoorlijk rijk gebied, waar vele toeristen komen ontspannen in de Hangzou baai. De locatie van de omloop is wel bekend: Haima Road, Fengxian. Maar Google Maps is nog niet zo ver dat we daar iets van zien. De organisatie is in handen van de Hehuigroup. Dit is een mondiale handelsmaatschappij die overigens wel de tweede grootste helmenfabrikant van de wereld beweert te zijn, onder de merknamen Nitek en Just1.

Daar moeten jullie het voorlopig mee doen. Apropos, als jullie er naar toe willen, begin dan al maar vast wat apps te installeren. Google Maps werkt er niet. Je kan beter je Chinees wat bijspijkeren om via Baidu Maps (Chinese browser) je weg te vinden doorheen Shangai, een uurtje rijden van het circuit.