MX World

12/03/2019 11:33 - geplaatst door Stingray

Zaterdag ontvangt RES Axel voor de tweede maal op enkele jaren (2016) tijd de Dutch Masters Of Motorcross.  Een wedstijd die aan de ene kant de moeite loont om binnen te halen. Remember Markelo vorig jaar. Maar ook een event waar heel wat inspanningen voor geleverd moeten worden.

Lees er over onder Thor..... met een mooie fotogalerij als toetje.


Zo kreeg de club in november te horen dat ze de proef kregen toegewezen. Een hele eer, want Zeeland is toch ook een stukje buitenland voor de meeste Nederlandse motorcrossers. Tegelijkertijd ook een zeker vorm van erkenning. RES Axel is een van die vele sterke clubs waar wij Belgen beste positief jaloers over mogen zijn. Voordeel is dan weer dat het ook gemakkelijk te bereiken is vanuit België. Veel Belgische rijders landen gedurende het seizoen wel eens in Axel om er te trainen. En de Dutch Masters zijn ook een alternatief ook voor de Belgische toprijders die de BMB-kalender zien weg kwijnen.

In Axel is men niet bij de pakken blijven zitten. Terwijl Arno van den Brink een groot gedeelte van de promotie en nog meer voor zijn  rekening neemt is er aan de Lage Weg hard gewerkt. Even tussendoor, Arno zal ook de promotie voeren voor de Keiheuvel en Orp-le-Grand (maar wat met hun huidige datum nu die gelijk valt met de MXGP Van Shangai). Het startveld werd vernieuwd en het nieuwe 'parc fermé is volledig overdekt/verhard. Voor de vlaggemannen werden alle posten helemaal 'gesausd' zoals dat  zo mooi klinkt. Op zaterdag en zelfs in de storm van afgelopen zondag werd de hele dag gewerkt om de baan klaar te krijgen.

Zegt Ad Colijn: "Technisch gezien zijn we klaar. Onvoorstelbaar hoe gemotiveerd alle helpers waren om ook in de storm naarstig verder te doen. Gelukkig zijn we gespaard gebleven van alle schade. We waren er ook op vorozien. De hoge hekkens werden met palen geschoord. Enkel een paar losse nadarhekkens waaiden om. De baan ligt startklaar. We hebben tijdig voorzien dat eventuele hemelwater vlot kan afvloeien. Daar moet geen zware machine meer voor op de baan. In de baan ben ik helemaal gerust voor het weekeinde."

De eerste proef van de Dutch Masters is meteen een generale voor de GP van volgende week in Matterley Basin én die van Valkenswaard op 31 maart!

Teaser Dutch Masters: HIER KLIKKEN