MX World

18/03/2019 13:32 - geplaatst door Stingray

Willen we eens wedden? Wedden dat er dit weekeinde bijna of helemaal gesproeid moet worden? Ironisch he, na een weekeinde waarin in België één halve en in Nederland één hele cross kon gereden worden.

Het wordt een druk weekeinde, dus het loont de moeite om te Thorren!



23 maart AMA SX Seattle, Centurylink Field

Je zou het bijna niet geloven maar de SX is al ver over de helft heen. Zaterdag trekken we naar het uiterste noord-westen van de VS - Alaska buiten beschouwing gelaten. Daar hernemen de West Coast rijders in de SX250. Adam Cianciarulo staat een dikke 15 punten voor op Dylan Ferrandis, die op zijn beurt echt op de hielen wordt gezeten door Shane Mcelrath en Jordon Smith. Het staat bijna vast dat de kampioen van dit viertal zal komen. In de SX 450 deed Marvin Musquin de beste zaak afgelopen weekeinde. Winnen deed hij voor de eerste keer, maar regelmatig is hij wel. Zo komt hij in de buurt van leider Cooper Webb. Ook Eli Tomac verloor niet al te veel terrein, maar Ken Roczen moet zich wel reppen om bij te blijven.

23 maart KNMV Clubwedstrijd RUURLO

23 maart KNMV Clubwedstrijd HARFSEN

23 maart KNMV Clubwedstrijd GOUDA

23 maart KNMV Clubwedstrijd RITTHEM

23 & 24 maart MXGP Matterley Basin

Geen Herlings, geen Febvre, wel invaller Dean Ferris. We zijn noch maar net bezig en het regent gekwetste favorieten. Mogen we weer rekenen op een glansverrichting van de Belgen? Toegegeven, Argentinië was buiten verwachting goed, met de holeshot van Lieber, met het podium voor Van Horebeek. Wel afwachten wat het weer in Albion gaat doen. Ook Jeffrey Dewulf gaat van start. In de MX2 zien we geen al te grote verrassingen. De top tien rijders zullen weer wel voor de zege gaan met groot favoriet Jorge Prado Garcia. De EMX250 2-takt maakt zijn debuut. Voor België doen Gordano Natala, Eric Willems en  Damon Goyvaerts mee volgens de entry list. In de EMX250 merken we Nolan Cordens, Romain Delbrassine, Jarni Kooij en  Mattis Meersschout op. Deze laatste won de eerste MCLB-cross en wordt volgens insiders gezien als een talent dat (misschien iets te) lang rond de kerktoren reed. Er zit een adder onder het gras: er zijn 93 kandidaten ingeschreven.

23 & 24 maart JMS/VLM Arendonk
Hier onthouden we vooral dat er aan de Roobeek meer ruimte is gekomen omdat de silo gevoelig kleiner werd en de plantage is geruimd. Bovendien mogen alle inwoners van Arendonk gratis de cross mee maken.

23 & 24 maart VJMO/MCLB Oosteeklo
Tweedaagse aan het Bijsterveld.

23 & 24 maart KNMV Mill ONK
Een van de laatste wedstrijden op De Kuilen. Zo jammeer weeral, dat een mooie baan alweer moet wijken. En voor wat?

23 & 24 maart MON Zijtaart

24 maart KNMV Varsseveld zijspan en quads

24 maart VMCF Lille

Eerste wedstrijd na afgelasting Lommel.

24 maart AMPL Libin

Hopelijk eerste volle wedstrijddag.

24 maart KNMV ONK Sidecar & Quad Masters Varsseveld

24 maart KNMV Districtswedstrijd EMMER COMPASCUUM

24 maart KNMV Clubwedstrijd EERSEL

24 maart KNMV Districtswedstrijd BERGHEM