MX World

12/04/2019 08:38 - geplaatst door Stingray

Kijk, wat ik nu weer las op de FB-pagina van Jago Geerts doet mij weer geloven in de goedheid van de (meeste) mensen. Oordeel onder Thor zelf maar hoe Jago dankbaar is voor de kansen die hij kreeg. En nu op zijn beurt iets terug wil doen. Want het is nu al zo dat wanneer Jago spreekt, er ook geluisterd wordt. 

Dikke duim Jago…..een beter ambassadeur kunnen ze zich in Lommel niet wensen.

"Beste fans,"

"Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik al op vrij jonge leeftijd een fabriekscontract bij Yamaha aangeboden kreeg. Sinds ik in 2017 met een wildcard debuteerde in het wereldkampioenschap MX2 is mijn carrière in een stroomversnelling terecht gekomen. Vorig seizoen, mijn eerste jaar als fabriekspiloot voor de Japanse constructeur Yamaha, kreeg ik de "Award' van "Rooky of the year", of beste debuterende jongere."

"Ook ik heb vanaf zeer jonge leeftijd kansen gekregen, mede door TOPSPORT VLAANDEREN om mijn eigen weg te zoeken als een jong talent dat droomde van een carrière als motorcrosser. In 2014 werd ik op 14 jarige leeftijd Europees kampioen in de 85 cc klasse. Twee jaar later voegde ik nog de titels van Europees en Wereldkampioen 125 cc toe aan mijn palmares.
Op zaterdag 20 en zondag 21 april gaat er op circuit 'De Heeserbergen' te Lommel een wedstrijd door die meetelt voor de selectie om deel te mogen nemen aan de finale van het Europees kampioenschap 65 cc, 85 cc die doorgaat op 27 en 28 juli in Loket - Tsjechië. Daarnaast zal er een open wedstrijd 125 cc zijn. De drie beste rijders van de open wedstrijd 125cc krijgen een wildcard om deel te nemen aan de proef voor het Europees kampioenschap tijdens de MXGP in Lommel op 3 en 4 augustus. Een prachtig initiatief van organisator GP Limburg om jongeren de kans te geven om op wedstrijdniveau leren om te gaan met het diepe zand van ‘s werelds meest beruchte motorcross circuit. Topsport Vlaanderen en ProGrip, twee partners van mij geven ook hun steun aan de SAND ROOKIES wedstrijd. Na 5 selectieproeven mogen enkel de 10 best gerangschikte rijders per klasse en Europese zone deelnemen aan de finale in Tsjechië."

Selectie wedstrijden
06-07 april - Velke Uherce (Slovakije) is reeds gereden.
20-21 april - Lommel (België)
11-12 mei - Slagelse (Denemarken)
25-26 mei - Reutlingen (Duitsland)
15-16 juni - Arnhem (Nederland)
27-28 juli - FINALE - Loket (Tsjechië)