MX World

15/04/2019 08:50 - geplaatst door Stingray

Een nukkig starthekken nekte het verloop van de eerste proef van de Dutch Masters.  Starten als vanouds, zonder starthekken, herstarts. Wat mis kon gaan deed dat ook in Oss. Bovendien werden er nog rijders gesanctioneerd. Kortom door omstandigheden die je als organisatie niet altijd in de hand hebt was de openingsmanche in Oss niet echt 'af'.

De formule van zaterdag kwalificeren was niet in elke klasse nodig, wegens niet vol. En vooral de vast geselecteerden die zaterdag niet moesten komen, bepaalden toch in de 250 en 500 cc het resultaat.

Thor!

Arminas Jasikonis is bijna in topvorm. Dat zagen we de afgelopen GP's  En dat resulteerde op Dewitte Ruysheuvel in de eindzege. In de vlakke eerste reeks versloeg hij Wilvo-rijder Gauthier Pualin en Standing Constructs Glenn Coldenhoff. Yentel Martens was de beste Belg op de tiende plaats. In de slotreeks probeerde Paulin het wel, maar een gedreven Jasikonis riep hem meteen tot de orde. Benoit Paturel kon zijn derde plaats niet vasthouden.  Ze werd overgenomen door Max Anstie voor Standing Construct. Martens deed het nu tee plaatsen beter en werd achtste.

In de 250 cc kunnen we enkel maar besluiten dat Henri Jacobi het F&H team een thuiszege bezorgde. Jago Geerts (Kemea Yamaha) veroverde in reeks één de leiding, maar viel dan terug naar zes. Hij zou uiteindelijk vierde finishen. Jacobi bleef dan voorin met Tom Vialle. De Franse revelatie van het seizoen werd pas laat van de tweede plaats gehaald door de sterk terug gekeerde Ben Watson. Die troffen we in de tweede reeks niet meer aan. Ook Tom Vialle niet die na de start enkele rondjes reed en op gaf. Vooraan ging het goed met Roan van de Moosdijk voor Jacobi en Sterry. Jacobi nam half koers over en van de Moosdijk leek op weg naar de tweede plaats. Maar een sterk finishende Geerts haalde tenslotte de tweede plaats naar zich toe.

In de 125 cc deden zich blijkbaar wat onregelmatigheden voor zodat er nog geen definitieve einduitslag kwam. En in 85 cc werd Karlis Reisulis eindwinnaar voor Cas Valk en Raff de Wolf.