MX World

15/04/2019 10:25 - geplaatst door Stingray

Na zijn GP-carrière smaakt Ken De Dycker het voorrecht om zijn wedstrijden uit te kiezen. Zondag koos hij voor MCLB Galmaarden, waar hij in de start weliswaar Wietse Brackman moest voor laten. Maar na een volle ronde leidde hij voor Wietse, die net voor half koers ook de opzittende David Segers moest laten passeren. Mooie wedstrijd ook voor Torpjurn Van Hoe die evenwel op een vijftal seconden van Brackman strandde. 

De Dycker nam meteen het initiatief in de tweede reeks. Brackman zat tweede maar na vier ronden werd die het slachtoffer van het duel tussen Van Hoe en Segers en werd naar de vierde plaats verwezen. Vijfde zelfs maar hij won tenslotte wel het duel met Mattis Meersschout. Segers slaagde er in om enkele ronden voor het einde Van Hoe van de tweede plaats te verdringen.

De uitleg van Segers: "De eerste reeks nam ik kopstart maar de 2de bocht reed ik iets te ver naar buiten en Brackman kwam erover. Enkele bochten later kwam ook De Dijcker erlangs en kwam ik op plaats 3 terecht. Iets voor half wedstrijd ging ik Brackman voorbij en hield ik het tempo strak. Ik kwam als 2de over de finish op 2sec van winnaar De Dijcker. De 2de reeks ging ik als 4de van start. Na enkele ronden ging ik Brackman voorbij en zat ik in het wiel van Van Hoe. Na mooie duels kon ik opnieuw de 2de plaats veroveren op 4sec van winnaar De Dijcker".

Foto: podium Inters, FB Segers.