MX World

06/05/2019 09:42 - geplaatst door Stingray

De finale van de AMA SX - aka wereldkampioenschap - heeft enkele verrassende wendingen gekend. In extremis werd Dylan Ferrandis wereldkampioen East. In de West-series veroverde Chase Sexton de titel, kracht bij gezet door zijn eerste (pseudo) finalewinst. Een klien Belgisch succes ook in de Jeugd SX. Enzo Temmerman, kleinzoontje van DT1-baas Dirk, werd tweede in de klasse 13 jaar.

Meer onder Thor.

Credits: Yamaha.


SX450-leider Cooper Webb kon zich al een en ander veroorloven in de slotproef. Het maakte hem dan ook niks uit dat Elil Tomwac een van zijn betere wedstrijden reed en leidde van start tot finish. Tomac maakte slechts een luttel foutje,maar corrigeerde dat perfect. Webb reed de hele reeks in het wiel van Marvin Musquin en werd derde, met ruime punemarge voor zijn eerste SX450 titel. Ken Roczen, die pas zijn contract met Honda voor 3 jaar verlengde werd vierde voor Zach Osborne.

Las Vegas is ook de shoot out tussen oost en west. De koers lag meteen in de goede plooi, voor sommigen toch. Dylan Ferrandis leidde voor RJ Hampshire, Cameron Mcadoo en Chase Sexton. Titelkandidaat West, Adam Cianaciarulo,  zat in een zetel toen hij door stootte naar de derde plaats achter Mcadoo. In de elfde ronde kwam Cianciarulo ten val. Hij zette aan, maar moest nadien toch een pitstop maken om een verbogen motor  wat op te kalefateren. Vergeefs echter, want hij zou pas negentiende worden. Ferrandis kon zijn ogen nauwelijks geloven toen dit verhaal via het pitbord werd aangegeven.  De Westkust titel ging met zekerheid naar de Fransman! Chase Sexton werd vierde algemaan, enwon - voor het eerst - de Oostkust finale. Mooier kon hij de titel niet inde verf zetten. Justin Cooper werd tweede voor de gekwetste titelfavoriet Austin Forkner, die leidde tot aan zijn blessure.

Hoogtepunten SX450

Hoogtepunten SX250

Uitslag en eindstand SX450

Uitslag SX250

Eindstand SX East

Eindstand SX West