MX World

07/05/2019 14:04 - geplaatst door Stingray

BeTeMo is ongetwijfeld binnen VLM een van de meest dynamische clubs. Meedere eigen organisaties, lege data op vullen, veel piloten in de BeTeMo-kledij, fuiven, party's.... allemaal in dienst van de cross. Helaas mankeert het team uit Arendonk slechts één ding: een vaste omloop. Daarom maken se soms van de nood een deugd. Ze weken al eerder uit naar Lommel voor de openingscross. En het komende weekeinde zijn de harde werkers terug te vinden op de Keiheuvel in Balen.

Meer onder Thor....

De organisatie van een JMS/VLM weekeinde is een joint venture tussen het Diga Junior KTM team van Dirk Saelen  en BeTeMo. Dirk was jarenlang autonoom organisator van de cross op de Keiheuvel, maar het runnen van een team neemt heel wat tijd in beslag. Tijd om een partner te zoeken voor de Keiheuvel, ook in VLM stilaan een monument om te koesteren. Die partner wordt BeteMo. Die gelijk een eigen twist geeft aan het verhaal.

Frans De Proost (BeTeMo): "Het blijft natuurlijk een JMS/VLM-wedstrijd. Op zaterdag bieden wij de jeugd de gelegenheid om  eens diep te gaan in het zand. Omdat er geen Oldtimers rijden is er vanaf 16.00 uur gelegenheid om te trainen. We rijden zoals de voorgaande jaren aan de voorkant van de heuvel, maar daar is ruimte genoeg voor een volwaardig circuit. Bovendien hebben we Marco Kenis met zijn zwaar materiaal los gelaten. En die heeft er voor gezorgd dat er aparte rijlijnen gecreëerd worden. We zijn overigens al klaar met het aanleggen van de baan. Dat hebben we vorige week al gedaan. Bovendien verwachten we ook wat Nederlandse rijders. die hebben weliswaar een wedstrijd, maar die is helemaal in het Noorden van Nederland. Ook alle BMB-rijders zijn welkom. De volgende officiële wedstrijd met BK-punten voor BMB is voor volgende week in Lummen. Maar ik heb de indruk dat de BMB-rijders ondertussen toch al hun weg naar VLM vonden voor gewone crossen.