MX World

11/05/2019 17:34 - geplaatst door Stingray

Mike Kras heeft de nulreeks van Matterley naar de prullenmand verwezen. Hij won zaterdag de eerste manche in Mantova voor Todd Kellet en Brad Todd. Nog in de top vijf: de local Mario Tamai en de Est Andero Lusbo. Leider Brad Anderson (GB) blijft aan de leiding ondanks een magere dertiende plaats. Anderson was in de start ver achterop geraakt. Opgemerkt was ook de eerste wedstrijdhelft van Youri van 't Ende en de 15de plaats van de enige Belg Eric Willems.

In de EMX125 ging de zege naar Mattia Guadganini (Italiƫ)voor de Duitser Simon Laengenfelder. Die leidde vier ronden voor Oliver Oriol en daarna tot vier ronden voor het einde voor Guadagnini. Derde werd Jorgen-Marthias Talviku (Estland) voor Mike Gwerder (Zwitserland) en de lokale rijder Alberto Barcella. Kjell Verbruggen (NL) was de beste laaglander op zes, terwijl de Belgische belofte Liam Everts als negende af sloot. Kay de Wolf (NL) werd 20stee na enkele valpartijen.

Foto Eric Willems FB.