MX World

11/05/2019 18:48 - geplaatst door Stingray

Verrassende start met de twee F&H Kawasakirijders Adam Sterry (GB)  en Henri Jacobi (D) op kop. Maar Jacobi verslikte zich en viel en de Deen TK Olsen worstelde zich ondertussen voorbij Mitchell Evans (Australië). Na enkele aanvallen moest ook Sterry plooien voor Olsen. Hij werd tweede voor Evans, Prado (Spanje) en Mathys Boisrmé (Frankrijk). Jago Geerts die iets moet voor gehad hebben in de start bleef een tijdje hangen in de top twintig maar zette dan flink door om veertiende te worden.  Eerder al was Brent Van doninck de pits binnen gereden.

Alles lag na drie ronden in de juiste plooi met Antonio Cairoli (It) aan de leiding voor Tim Gajser (Slov) en Gauthier Paulin (F). Clement Desalle was aanvankelijk derde, maar  hij werd opgepeuzeld door enkele hongerige wolven achter hem, maar ook omdat hij zich een keertje vast reed en een paar maal moest uitwijken. Arminas Jasikonis (Lit) werd vierde voor die andere Balt, Tanel Leok (Est). Die reed rond als een jong veulen. Desalle werd achtste voor Jeremy Van Horebeek en Julien Lieber werd elfde. Geen Cédric Grobben in Mantova. Die raakte zondag in Axel geblesseerd.

Foto: Arminas Jasikonis, vorige week nog winnaar in Axel.