MX World

11/05/2019 18:28 - geplaatst door Stingray

Het mangelt ons soms aan tijd om ook eens naar de jeugd te gaan kijken. De Keiheuvel in Balen dat was in de buurt. Omdat het voorspelde slechte weer uit bleef togen wij er naar toe. Net geen 150 deelnemers kwamen opdagen. BeTeMo benutte de beschikbare ruimte voor de heuvelkam bijzonder, dankzij het betere grondwerk van Marco Kenis. de JMS-jeugd, en de iets oudere konden zich volledig uitleven. Het belooft voor morgen!

In vogelvlucht gaan we doorheen de reeksen, onder Thor.

Foto: Podium Animatie met Oliveira, Van Mechelen en Mezzavilla (credits FB Oliveira).


Brenda Wagemans liet geen spaan heel van de Damesreeks. Amber Everts zou wellicht tweede geëindigd zijn in de stand, maar een late val i de slotreeks wees het zilver toe aan Tanisha Thomas. Marlies Lenaarts was de beste B-rijdster voor Femke Huysmans en Tori Van De Perre (ex BMX?).

Bij de Animatie was de buit eigenlijk eerlijk verdeeld. Torre Van Mechgelen won beide reeksen, telkens voor Noam Mezzavilla en Tory Oliveira.

Is er een nieuw 'zoontje van' op komst bij de Nieuwelinge 65 cc? We denken het wel. Jarne Bervoets, jawel, de zoon van Marnicq won enkele weken geleden zijn eerste crossje in Lille. Vandaag was het ook weer prijs. Al moest hij de slotreeks aan Sjevy Klokgieter laten. Jakke Huysmans wed derde.

Dano Bockting, Matse Proost en Brend Van Den Berghe beheersten de wedstrijd in de 85 cc. Juffrouw Maxine Breugelmans, dochter van ex-wereldkampioen Sven werd vierde.

De Juniores en de Aspiranten reden samen. Het gaf twee keer dezelfde uitslag: Junior Bal won voor Wannes Ritrovato en Axel Bockting. Bockting was in de eindafrekening de beste Aspirant voor Seppe Segers en Jochen Scheunders. Gastrijder Bal won het verdict bij de Juniores over Ritrovato en Levi Schrik die de grens was over gestoken.

Gunther Derwae won beide reeksen bij de Experten. Hij werd eindwinnaar in de A-klasse voor Kevin Heffels en Tom Geukens. Slechts een handvol B-rijders met een zege voor  Bert Berckmans voor Kris Verhaegen en Frank Reynders. Onze baas reed ook mee, maar we zijn dan maar een pint gaan drinken.

Sven Breugelmans, toch aanwezig met het dochtertje had zijn motor ook mee gebracht. Hij won bij de gelegenheidsrijders voor Maxim Sjongers en onze testpiloot Ingmar Jeurissen.