MX World

13/05/2019 09:30 - geplaatst door Stingray

De kleine Limburger Maxime Lucas is in het Deense Slagelse vierde geworden in de EK selectie 65 cc. De wedstrijd werd gewonnen door Viteslav Marek voor Lotte van Drunen en Anton Isaksson. Het resultaat van Lucas kwam tot stand dankzij een vijfde en een vierde plaats op dertig deelnemers.

Geen Belgen voorin in de 85 cc. Hoewel Lucas Coenen tweede geworden was in zijn kwalificatierace moest hij zondag vrede nemen met een zesde plaats in de eindstand. De zege ging naar Cas Valk en Ivano Van Erp voor Andreas Krogh-Jensen. De ovrige Belgen: 11 Sacha Coenen, 15 Baptiste Beernaert en 31 Tias Callens.

Geen Belgische dames in het EK. Wel een zege voor Sara Anderson. Zij versloeg ex-wereldkampioene Steffie Laier en Lynn Valk.

Foto Maxime Lucas, credits FB Andy Lucas.